Küzdősport

2020.03.10. 16:55

Kálucz Martin földharcban is jobb volt

Hiába volt nehezebb az ellenfele, a debreceni harcos felőrölte a búcsúmeccsét vívó Imre Zsoltot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

Visszavágott a korábbi vitatható vereségért Kálucz Martin: a Taskó Fighting harcosa pontozásos győzelmet aratott az utolsó meccsét vívó keceli Imre Zsolt fölött. A három menetből kettőben egyértelműen a debreceni sportoló dominált a hazai közönség előtt fellépő Imre ellen, így megérdemelten emelték magasba a kezét az eredményhirdetést követően.

– A meccs előtt furcsa érzések kavarogtak bennem, mert nagyon tisztelem Zsoltot, egy sok csatát megélt, remek harcos, aki engem választott az utolsó megmérettetésére ellenfélnek – elevenítette fel a Naplónak Kálucz Martin. –Természetesen fűtött a visszavágás vágya is, de ő is tudta ezt, mert három hónapot készült erre az összecsapásra. Én állóharcra számítottam, de az MMA már csak ilyen, a földharc is a része. Az ellenfelem úgy gondolta, a földön több esélye lesz, mert tisztában volt vele, hogy az ütéseim és a rúgásaim az erősségem, így állóharcban valószínűleg nem tud legyőzni. Régebben inkább technikából tudtam megoldani a földharc-szituációkat, de hála a sok munkának, most már ebben is alapozhatok a fizikumomra – emelte ki a 27 éves ketrecharcos.

Felrepedt a szeme alatt

Az összecsapást 84 kg-ban rendezték, amely előzetesen az ellenfélnek kedvezett, hiszen ő fogyasztott a mérlegelésre, melyet a meccs napjára visszatöltött, így a 81-82 kg közötti versenysúllyal bíró Káluczhoz képest nagyjából hat kilóval nehezebben lépett ringbe. De ez sem zavarta meg a hajdúsági legényt, az első menet elején egy remek ütéstől a keceli MMA-s megszédült, Kálucz egyből rá is ment, hogy lefiniselje, de Imrének kemény feje van, így átvészelte a nehéz pillanatokat. A második menetben viszont fordult a kocka, a hazai versenyző vitte le a cívisvárosit, aki – miközben megpróbált kiszabadulni – kapott egy nagyot az arcára, amitől a szeme alatt felrepedt a bőr. A bíró megállította a harcot, és megvizsgálta a debrecenit, de szerencsére engedte a további küzdelmet.

Remekül felkészítették

– Tartottam tőle, hogy félbeszakad a meccs, de szerencsére nem így történt – ismerte el Kálucz. – A harmadik menet előtti szünetben az járt a fejemben, hogy bár szerintem vezettem, de Zsolt volt hazai pályán, ráadásul búcsúmeccs, így ha biztosra akarok menni, akkor meg kell nyomni a hajrát is. Ennek megfelelően felszívtam magam és újra megdolgoztam a földön. Az eredményhirdetésnél éreztem, hogy nem vehetik el tőlem a győzelmet, szerencsére nem is csalódtam. Örültem volna, ha idő előtt lezárom a küzdelmet, de igazából nem bánom, hogy végigment, mert így mindenki boldog:

„én nyertem, Zsolt pedig felemelt fejjel akasztja szögre a kesztyűket.”

– Szeretném megköszönni a Taskó Fightingnak és Lókodi Attilának, hogy ismét remekül felkészítettek a mérkőzésemre. Egy sérülés miatt majdnem le kellett mondanom az összecsapást, de Szőllősi László és Komoróczy Zoltán szakértelme sokat segített a rehabilitációban, így ringbe tudtam lépni. Imre Zsoltnak kívánom, hogy az MMA által hagyott űrt a szívében töltse be a születendő kislánya. Sok boldogságot nekik! – üzente rendkívül sportszerűen a hajdúsági fighter.

Kálucznak a hétvégén a román Bot Dragannal lett volna meccse, de egyeztetve a menedzsmenttel ez a harc későbbre tolódik.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában