nemzeti sportolók

2020.03.31. 19:42

Hegedüs Csaba lehet az új tagjuk

Kedden betöltik a nemzet sportolói üresen maradt posztját.

Az NSO arról számol be, hogy kedden szavaznak a nemzet sportolói arról, kit választanak maguk közé Székely Éva halála után.

Február 29-én, Székely Éva halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói: a megüresedett hely keddig marad betöltetlen – a javaslattétel és választás menetét Szabó Tünde sportért felelős államtitkár foglalta össze a lapnak.

„A választásra jogosult tizenegy kiválóság az előírásoknak megfelelően idejében megkapta az értesítést arról, hogy kedd délelőtt tíz órakor kezdődik az eljárás – mondta el Szabó Tünde. – A járványhelyzet miatt természetesen nem ülnek össze a nemzet sportolói, mindenki telefonon szavazhat. A procedúra azzal kezdődik, hogy a tagokat egyesével felhívom, ők ekkor mindannyian javaslatot tehetnek arra, kit tartanak érdemesnek és méltónak arra, hogy a nemzet sportolója legyen. Egy ember több javaslattal is élhet. Miután mindenki elmondja nekem ezt, készül egy összesítés, és jön a következő kör, ekkor már ezt a listát ismertetem a tagokkal, mindenkivel külön-külön, ők pedig már csak a megadott személyek közül választhatnak egyet.”

A szavazás addig folytatódik, amíg egyvalaki meg nem szerzi a szavazatok több mint ötven százalékát, vagyis addig, amíg valaki nem kap hat igent. A legkevesebb szavazatot kapó jelölt mindig lekerül a listáról.

Schmitt Pál olimpiai bajnok vívó néhány napja elárulta a Nemzeti Sportnak, hogy három jelöltje is van: Hegedüs Csaba, Török Ferenc és Monspart Sarolta. Vasárnap ugyanebben a tárgyban faggatták a többi tagot, és Hegedüs Csaba neve szintén elhangzott a fentiek közül – írja a Nemzeti Sport Online.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában