futsal

2020.03.07. 12:07

Döntetlennel kezdte a rájátszást a DEAC

A DEAC férfi futsalosai a Csömör otthonában kezdték a rájátszást az NB I. alsóházában – írja a csapat hivatalos honlapja. A debreceni együttes kétszer is hátrányba került, de mindkétszer sikerült egyenlíteni.

Fotó: deac.hu

A férfi futsal NB I.-ben már a második fordulót rendezik a playoffban, ám az első körben szabadnapos volt a DEAC, amely így először lépett pályára a bajnokság ezen szakaszában, áll a deac.hu-n megjelent beszámolóban. Elek Gergő tanítványai az alapszakaszban kilencedik helyen végző Rubeola FC otthonában vendégszerepeltek. Az idei szezonban már kétszer megmérkőztek a csömöriekkel, és mindkét találkozón debreceni siker született. Optimistán vághattak tehát neki a harmadik összecsapásnak az egyetemisták, ezúttal az élvonalbeli tagság meghosszabbításáért zajló tízfordulós küzdelem első állomásaként.

A végig kiegyenlített, küzdelmes találkozón a hazaiak szereztek vezetést az első játékrész végén, majd a szünet után pár perccel egy öngóllal ugyan, de egyenlített a Debrecen. Nem sokkal később ismét a csömörieknél volt az előny, a lefújás előtt azonban Kántor Tamás találatával egalizált a DEAC.

– A mérkőzés folyamán a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, a labdabirtoklás körülbelül ötven-ötven százalék volt – kezdte az értékelést a csapat vezetőedzője, Elek Gergő. – Bemutatkoztak az új igazolások, három légiós, és ők alkottak egy sort Szentes Bíróval kiegészülve, illetve a régi játékosok egy másik sort. Véleményem szerint mindenki hozta azt, ami elvárható tőle. Érezhető volt a mérkőzés folyamán, hogy apróságok dönthetnek. Kétszer hátrányba kerültünk, ami két védekezési hibán múlott, egyből góllal büntetett az ellenfél. Egyik esetben sem tört meg ugyanakkor a csapat, mentünk tovább előre és kétszer is kiegyenlítettünk. Jól működött az öt a négy elleni játékunk, egyáltalán nem volt érezhető, hogy labdát veszíthetünk, viszont helyzeteket dolgoztunk ki belőle. Talán több veszélyes kapura lövésünk volt, mint a hazaiaknak, ennek ellenére, mivel kétszer is ők vezettek, nem érdemeltünk volna győzelmet, mint ahogy ők sem. Abszolút kiegyenlített mérkőzés volt. Szerintem nagyon fontos egy pontot szereztünk.

„A rájátszás elkezdődött, az eredményekből is látszik, hogy mindenki megerősítette a csapatát, óriási küzdelem lesz itt a bennmaradásért. Az idegenben szerzett minden egyes pont nagyon fontos, de ez csak akkor ér sokat, ha hazai pályán hozni tudjuk a meccseinket”

– fogalmazott Elek Gergő.

Futsal NB I alsóház, 2. forduló

Rubeola FC – DEAC 2-2 (1-0)

DEAC: Krajcsi – Tóth A., Kántor, Szabó L., Varga. Cs.: Dobi, Szentes-Bíró, Pereira, Rácz, Esztergomi, Alves, Navarro, Berecz, Békési

Gól: Kántor, Józsa (öngól)

Az MVFC Berettyóújfalu hazai pályán fogadta a Nyírgyulajt és vágott neki négy gólt, s egyet sem kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában