szép eredmények

2020.03.27. 09:21

Csúcseső a rövidpályás szenior úszó ob-n

Több hajdúsági úszó is új korosztályban tette le a névjegyét.

Fotó: Rentka László

A Debreceni Szenior Úszó Klub 21 fős, erős csapattal vett részt a Százhalombattán megrendezett rövidpályás (25 méteres medencében tartott) országos szenior bajnokságon, február közepén. Mivel több csapattag korcsoportot váltott (a szenioroknál öt évente kerül új csoportba a versenyző), ezért többen is átírták új korosztályuk csúcsait.

Dr. Flóra Katalin 86 évesen egy világ- egy Európa- és öt országos csúcsot úszott Százhalombattán, mindhárom egyéni számában bajnokságot nyerve (400 m gyorson valamennyi résztávja és egy váltóban úszott eredménye is csúcsot ért.)

Krasznai Róbert, aki január 21-én a Debreceni Sportuszodában sporttársaival ünnepelte 80. születésnapját, négy egyéni számban volt bajnok, ebből kettőben új rekorddal, és két váltóban is bajnoki címnek, valamint új országos csúcsnak örülhetett! Krasznai Róbert negyven éve szenior versenyző, egyúttal a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tiszteletbeli versenyzője. Ugyancsak két számát nyerte csúccsal Gombkötőné Tóth Ilona (70).

Váltóban sem maradt el az legjobb idők átírása: a Krasznai Róbert, Flóra Katalin, Maier Judit, Nagy Zoltán összetételű 4x50 m mix vegyes váltó, valamint a Krasznai Róbert, Flóra Katalin, Maier Judit, Horkay György fémjelezte 4×50 méteres mix gyorsváltó is felülmúlta régi rekordok idejét.

Egyéniben négyszeres bajnok lett Krasznai Róbert és Maier Judit, háromszoros Dr. Flóra Katalin, valamint Demkóné Balla Sarolta, míg Batta Gyula, illetve Othman Mohamed pedig kétszeres bajnokként tért vissza Debrecenbe. Pethő Zoltán első szenior versenyén ezüst- és bronzéremmel mutatkozott be, öt dobogós helyezést ért el Horkay György (76), de jó időket úszott Nagy-Kovács Ádám, Othman Mohamed, Bonivárt Ágnes és Batta Gyula is. Széll Katalin, Miklós Attila, T. Kiss Jenő és Virágos Gábor erősítették még helyezéseikkel a csapatot.

Többen is kihagyás után tértek vissza: Fráter Olivér, Forintos Attila és Gombos Réka hosszabb idő után ugrott ismét medencébe, míg Mehrwerth Péter (70) és Socrates Mahfoud (26) debreceni egyetemista másodszor versenyzett a hajdúságiakkal.

A jó kezdés után sajnos kérdőjelessé vált a folytatás a szenioroknál is: a koronavírus-járvány miatt a következő hazai versenyeket bizonytalan időre elhalasztották, és valószínűleg az idén nyáron Budapestre tervezett Masters Európa-bajnokság is erre a sorsra jut – számolt be Rentka László.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában