DEAC

2020.02.03. 08:16

Újabb csodálatos győzelmet arattak a röplabdázóink

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a MAFC csapatát fogadták vasárnap este a DESOK-ban.

Fotó: deac.hu

A két csapat sokáig emlékezetes mérkőzést vívott egymással, szerencsére a végjátékban a DEAC játékosai maradtak higgadtabbak, így Fodor Antal legénysége a Kecskemét legyőzése után újabb komoly diadallal örvendeztette meg a szurkolókat.

Bagics Balázs pontjával kezdődött a mérkőzés, majd egy véleményes bírói döntést követően a fővárosiak 7:3-ra vezettek. A lélektanilag fontos pillanatokból sokáig a MAFC játékosai jöttek ki jobban, de 17:17-nél utolértük az ellenfelet, jött is Nagy Péter időkérése. A tréner meglátásai ültek, hiszen ellenfelünk le tudta zárni az első szettet. A második játszmát kiválóan nyitottuk, 3:0, majd 10:4 is állt az eredményjelzőn. A hálónál jól dolgoztak a fiúk, aminek az lett az eredménye, hogy egyre inkább leszakítottuk magunkról a budapestieket. A játékrész végül egy rossz szervával zárult, a 25:19-es eredménynek köszönhetően egalizáltunk. A harmadik felvonás nagy izgalmakat tartogatott, 20:17-nél kisebb fórra tettünk szert, de a MAFC felzárkózott (20:20). Ettől nem pánikoltunk be, és újabb lépést tettünk a bravúr felé (25:22).

A negyedik periódusban még nagyobb csatát láthatott a publikum, amit alátámaszt, hogy 30 egység kellett a MAFC-nak ahhoz, hogy egyenlítsen. A mindent eldöntő ötödik játszma feszült hangulatban zajlott, a vendégek gyakorlatilag minden DEAC-pont után vitatták a játékvezetők döntését. Szerencsére Bagicsék csak a röplabdára koncentráltak, és milyen jól tették, hiszen újabb bravúros győzelmet arattak az Extraligában. A diadalt igazi csapatként értük el, ugyanis mindenki, aki lehetőséget kapott, kivette a részét ebből a fényes sikerből. Együttesünk négy fordulót követően a negyedik helyen áll a táblázaton. Szombaton a Kaposvár otthonában vendégeskedik a DEAC.

NB I. Extraliga

DEAC-MAFC-BME 3:2 (21:25, 25:19, 25:22, 28:30, 15:13)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában