DVSC

2020.02.24. 12:11

Rövid ideig tartó lendület

Kinyik Ákos: sportolók vagyunk, menni kell tovább és a következő találkozókra összpontosítani.

20200222 Paks fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Paksi FC - Debreceni Vasutas Sport Club (DVSC) NBI labdarúgó mérkőzés. képen: BERTUS LAJOS #26

Fotó: Tolnai Népújság / Mártonfalvi Dénes

– Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült hamar megszerezni a vezetést. Utána nem tudom mi történhetett velünk, sajnos bekaptuk az egyenlítő gólt, és akkor kicsit szétesett a csapat. A második félidőre sikerült stabilizálnunk a játékunkat, egyenlítettünk. Utána még volt egy-két helyzetünk. A végén pedig ki kellett volna húznunk 2–2-vel, és akkor nem panaszkodhattunk volna a haza úton. A Paks azt játszotta, amire számítottunk, sok passzos, gyors játékot. Be kellett volna húznunk ezt a találkozót, vagy legalább egy pontot elhozni – értékelte Kinyik Ákos a Loki szombat délutáni teljesítményt a meccs lefújása után. A DVSC Pakson nyújtott játéka ezúttal kevés volt a pontszerzéshez. Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a debreceni gárda 4–2-re kapott ki az atomváros csapatától.

Nem sikerült kihúzni

Pedig a debreceni drukkerek számára álomszerűen, míg a paksiaknak rémálommal felérő módon kezdődött a találkozó. Az első 6-7 percben momentuma sem volt a hazaiaknak, míg a Loki sziporkázott, és az ötödik percben Szécsi révén megszerezte a vezetést. A gól után még néhány percig tartott a lendület, majd a paksi zöld-fehérek fokozatosan vették át a játék irányítását. A tetszetős és eredményes játékuknak nem találta az ellenszerét a vendég csapat, a félidőben 2–1 es hazai előnnyel fordultak a csapatok. A második játékrész már kiegyenlítettebb futballt hozott, a Loki Garba révén egalizálta az állást, és úgy tűnt ezzel a meccs végét jelző hármas sípszóig ki is húzzák. Ám a háromperces hosszabbítást is beleszámítva, a találkozó utolsó 10 percében úgy kapott két gólt a Loki, hogy a paksiak tizenegyest hibáztak.

– Döntetlen volt az állás a második félidő közepén, próbáltuk megnyerni a mérkőzést, mentünk előre, kisebb-nagyobb sikerrel – folytatta a Loki védője a mérkőzés elemzését. – Aztán jött egy szabadrúgása az ellenfélnek és a lepattanót sajnos szépen berúgták. Még inkább próbáltunk előre menni, kicsit kinyíltunk hátul és sajnos kaptunk még egyet. Jól kezdtük a bajnokság második szakaszát januárban, az első négy mérkőzésen nem szenvedtünk vereséget. Az elmúlt két mérkőzésen kaptunk hét gólt, erre oda kell figyelnünk, hogy minél kevesebbet kapjunk.

Kinyik Ákosnak felvetettük, hogy a lelátóról nézve mintha nem lett volna tökéletes a pálya talaja, hiszen mindkét csapatnál előfordultak látszólag testi kontaktus nélküli esések, illetve a Lokinál sok pontatlan passz. – Nehéz volt ezen a pályán játszani, néha beragadt a labda, nem tudtunk olyan jól passzolni és egymást hoztuk nehéz helyzetbe. Így sokszor kellett igyekeznünk visszaszerezni az eladott labdát. Kicsit száraz volt a pálya, ha a találkozó előtt meglocsolják a füvet, gyorsabb passzokat tudtunk adni. De nem a pályára kell fogni az eredményt. sportolók vagyunk, menni kell tovább és a következő találkozókra összpontosítani.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában