csúnya vereség

2020.02.22. 18:46

Kikapott a sereghajtó otthonában a DVSE

Hat gólos győzelemmel válaszolt az ugyanilyen arányú őszi vereségért a Tatabánya az OB1-ben.

Fotó: dvse.hu

Az eddig nyeretlen hazaiak végig uralták a mérkőzést és bár hiába zárkóztak fel többször is a debreceniek, igazán egy percig sem forgott veszélyben a Tatabánya győzelme – számolt be róla a DVSE.

November végén a tatabányai sérüléshullám miatt elhalasztották a mérkőzést, ezúttal viszont teljes létszámban várták a hazaiak a DVSE-t. Ennek ellenére nem indult rosszul a mérkőzés a debreceniek szempontjából, hiszen Kalanovics góljára másfél perc után Macsi Patrik válaszolt. Mint utóbb kiderült, ez volt az első és utolsó vendég találat az első negyedben. Tatabányai részről viszont Kalanovics másodjára is eredményes volt, ráadásul Szatmári is betalált így 3-1-es hazai vezetéssel ért véget az első nyolc perc.

A második negyed Macsi Martin és Kovács Gábor akciógóljaival indult, így két és fél perc alatt ledolgozta a két gólos hátrányát a DVSE. A vezetést azonban másodjára sem sikerült átvenni. A hazaiak higgadtak tudtak maradni és előbb Garancsy akciójával, majd Korbán emberelőnyös találatával ismét kettővel ment a sereghajtó. Hiába szerzett a két Macsi-testvér ezután egy-egy szép gólt fórból, Kalanovics Balázs mindkétszer meccsben tartotta csapatát, így a félidőben megmaradt a két gólos hazai vezetés (7-5).

Fordulás után, először a mérkőzésen hárommal lépett el a Tatabánya, egy öt perces gólcsend után pedig a házi gólkirály Keresztúri is betalált, ötven másodperc alatt kétszer. Az utolsó hazai támadásból Garancsy előnyből eleresztett lövése talált utat a kapuba, és mivel a négy hazai gólra egy debreceni sem érkezett, a záró negyed előtt már hat gólos hátrányban volt a DVSE.

Öt és fél perccel a vége előtt Márkus Martin is feliratkozott a góllövők közé, így már héttel vezetett a hazai együttes. Macsi Patrik harmadik találatával visszaállt a hat pontos különbség, Máthé centergóljára pedig a kisebbik Macsi, Martin válaszolt. Két perc volt hátra, amikor Szentesi növelte ismét az előnyt, az utolsó szó azonban Fekete Gergőé volt, aki büntetőből szerezte meg a nyolcadik debreceni gólt. Az ellenfél viszont meg sem állt 14-ig, ami azt jelenti, hogy a szeptemberi 10-4-es debreceni vereség után sikerült visszavágni hat góllal a DVSE-nek.

Tatabánya – DVSE 15-9 (3-1, 4-4, 4-0, 4-4)

DVSE: Kósik – Smitula, Kovács 1, Fekete 1, Macsi P. 3, Vancsik, Macsi M. 3 csere: Somorjai – Tőzsér, Telegdy, Stefanidesz, Zsilák, Rádli, ,Nagy. edző: Miroszlav Bajin

Miroszlav Bajin: Az elején tartottuk a ritmust, kétszer vissza is jöttünk a mérkőzésbe, de már akkor is rengeteget rontottunk támadásban. Hiába készültünk fel alaposan a csapatból és a kapusból, szinte semmi nem köszönt ebből vissza a meccsen. A védekezésünk az egész találkozón nagyon gyenge volt, amit ki is használtak, hiszen több könnyű, elkerülhető gólt kaptunk. Az emberelőnyt sem tudtuk hatékonyan kihasználni, ráadásul a lefordulásokat is elrontottuk. Sok rutintalan hibát vétettünk, ez pedig ilyen szinten már nem fér bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában