fotókkal

2020.02.13. 11:43

Hagyományt teremtenének a tetétleni focitornával

A Kotu Kartell sikerével zárult az egykori Vasas-játékosról elnevezett küzdelemsorozat.

Fotó: Tóth Imre

Idén januárban rendezték meg az I. Nemzetközi Puskás Lajos Amatőr Teremlabdarúgó Tornát Tetétlenen. A küzdelem három héten keresztül tartott szombati napokon, az utolsó forduló február 1-én volt.

 

A torna célja, hogy a népszerűsítse az amatőr férfi és női labdarúgást nemzetközi szinten, továbbá, hogy megismerjék a tetétleni származású dr. Puskás Lajost, aki a Vasas színeiben két magyar bajnoki címet is ünnepelhetett, emellett MNK-győztes, kétszeres KEK-győztes és BEK-negyeddöntőben is szerepelt a klubbal. A teremlabdarúgó torna fontos célja, hogy összefogja a helyi és a környékbeli települések sportot szerető és hátrányos helyzetű embereit, és ezzel sportolási, kitörési lehetőséget biztosítson a labdarúgásban.

A három héten át tartó megmérettetésen 15 csapat vett részt 120 fővel. A tornán László Gyula 14-szeres Guinness-rekorder és 15-szörös magyar rekorder labdazsonglőr, valamint Lukács Krisztián rendőr vezetésével a Hajdúszoboszlói Herkules SE erősemberei is tartottak bemutatót. Az esemény jövőbeli célja, hogy hagyományt teremtsen, és megoldja a sportolók nyári és téli amatőr szintű versenyzését, illetve minél több fiatalt és felnőttet megmozgasson. Nagy cél még több csapatot és egyesületet bevonni a megmérettetésbe.

A díjakat Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen község polgármestere, Dr. Puskás Lajos, a torna névadója és Lukács Ákos, a torna megálmodója, szervezője adta át a csapatoknak.

Díjazottak

1. hely: Kotu Kartell (Báránd)

2. hely: Gali-Szer (Báránd)

3. hely: Kőbányai FC (Földes)

Különdíjas csapatok:

Mixer Team (Nyíradony)

Family FC (Hajdúszoboszló) női csapat

Gólkirály: Kovács Martin (Kotu Kartell)

Legjobb kapus: Bacsó Dominik (Mixer Team)

Legjobb játékos: Csóka Gábor (Gali-Szer)

 

Borítóképünkön dr. Puskás Lajos és Lukács Ákos látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában