Birkózás

2020.02.10. 16:10

Bocsa Vivien ismét aranyérmes

A fiatal birkózó egy lépéssel közelebb került az Eb-részvételhez is.

Fotó: Báránd KSE

A szabadfogású birkózás női szakágának évi első minősítő versenyét Tokodon tartották február elején. A megmérettetés egyben a június első hetére tervezett várnai kontinensviadalra való kvalifikáló versenysorozat első állomása is volt. A Báránd KSE csapata Bocsa Vivien Melinda, Kovács Petra, Varga Lili és Katona Dominik személyében négy fővel képviselte magát a Komárom-Esztergom megyei viadalon. A legjobb eredményt Bocsa Vivien Melinda, a Berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola 6. A osztályos tanulója – Berettyóújfalu tavaly díjazott jó tanuló – jó sportolója – hozta, aki a női mezőny +66 kg-os kategóriájában aranyérmet szerzett. Vivien ezzel az eredménnyel egy lépéssel közelebb került az Európa-bajnokságon való részvételhez. Nincs oka szégyenkezni a három másik bárándi birkózó palántának sem, edzőjük, Berde László véleménye szerint ők is remekül helyt álltak.

Szülői engedéllyel

A serdülőknél a tokodi egyben női országos válogató és minősítő verseny is volt, ahol a versenyzők 14–16 év közöttiek. Mivel a hajdúsági lányok még nem töltötték be a 14. életévüket, így szülői engedéllyel léptek szőnyegre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában