vívás

2020.01.03. 11:04

Zsúfolt hétvégére készülhetnek az Interfencing Debrecen SC sportolói

A párbajtőrvívók Udinében, a kardvívók Budapesten léphetne pástra junior világkupákon.

Fotó: Sport Club Debrecen Interfencing

Kálmán Gyöngyvér egyedüli debreceni párbajtőrvívóként indulhat az udinei junior világkupán. A kadet korosztályú Kálmánnak a tapasztalatszerzés mellett az U17-es válogatottság szempontjából is fontos a verseny. Női kardvívóink a budapesti junior világkupán szerepelhetnek. Battai Sugár Katinka mellett ezúttal megméreti magát Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Liliána és Wladimír Véda is.

A lányok itthon már többször bizonyították tehetségüket, ezúttal megkapják a lehetőséget a nemzetközi rutin megszerzésére is. Dávid László az egyesület kardedzője örül annak, hogy ilyen sok vívóval tudja a debreceni klub képviselni a helyi vívósportot. „Elmúltak már azok az idők, amikor annak kellett örülni, hogy egy-két cívisvárosi vívó eljutott a világkupákra. Ebben a szezonban mindhárom felső korosztályban volt debreceni tagja a válogatottaknak. Reméljük ez hosszú távon is így marad. A minőségi tömeg adott hozzá, nekünk, edzőknek pedig keményen kell a sportolókkal dolgozni.”

Az egyesület párbajtőrmestere, a korábbi olimpikon Nyisztor Sándor annyival egészítette ki kollégája szavait, hogy: „a lányok közül négyen még kadetek és a két idősebb is csak első éves junior. Hatalmas lehetőség előtt áll a debreceni vívósport a következő években”.

Hogy nem csak a jövő szép, hanem a múlt, is mi sem bizonyítja jobban, mint a 2019-es évben megnyert Világ- és Európa-bajnoki cím, magyar bajnoki cím, valamint a Világ- és Európa-kupa érmek száma.

Sport Club Debrecen Interfencing

Borítókép: Fekete Ágnes, Tóth Lilian, Simon Petronella, Wladimír Véda Anna, Kálmán Gyöngyvér, Battai Sugár Katinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában