Ketrecharc

2020.01.17. 15:06

McGregor visszatér a ketrecbe

Ezúttal elmaradt a trash talk, az ír nagy tisztelettel beszélt ellenfeléről.

Mixed martial arts star Conor McGregor of Ireland attends a media briefing in central Moscow on October 24, 2019 to announce his next MMA combat schedule on January 18, 2020 in Las-Vegas. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Fotó: AFP

Másfél év kihagyást követően vasárnap hajnalban tér vissza a UFC-be a szervezet talán legnagyobb sztárja, az ír Conor McGregor. Ellenfele a számos UFC-csúcsot tartó amerikai Donald Cerrone lesz.

A 21–4-es mérleggel rendelkező ír a Habib Nurmagomedov ellen elszenvedett veresége óta eltelt időszakban a sebei nyalogatása mellett az üzleti életben tevékenykedett, a saját és családja márkáit népszerűsítette. Aztán tavaly októberben hivatalosan is bejelentette, hogy visszatér a ketrecbe.

Rányomhatja a bélyegét

Amikor arról kérdezték, ki lehet az ellenfele, amolyan mcgregoros választ adott, egyáltalán nem érdekli, de bárki is jön vele szembe, úgy megy át majd rajta, mint „láncfűrész a vajon”. Meglepetésre a legutóbbi sajtótájékoztatóján nyoma sem volt a védjegyévé vált nagyképűségnek és beszólásoknak, normálisan és tisztelettudóan beszélt az ellenfeléről.

– McGregornak eddig általában alacsonyabbak voltak az ellenfelei, eleve az alapsúlya 65 kilogramm – kezdett bele az esélylatolgatásba a Hajdú-bihari Napló felkérésére Kálucz Martin, a Taskó Fighting MMA-harcosa.

Kálucz Martin | Fotó: Molnár Péter

– Ugyan bokszolt már 70 kg-al, de most váltósúlyban rendezik az összecsapást, ami azt jelenti, 77 kilóval kell bemérlegelnie. Ez a plusz 12 nagyon rányomhatja a bélyegét a teljesítményére, szerintem le is lassíthatja, abban viszont szinte biztos vagyok, hogy az állóképessége önmagához képest nem lesz a legjobb – jövendölte a debreceni fighter, aki elmondta, az írre egy nagyon rutinos, minden hájjal megkent ellenfél vár az oktogonban.

Ír győzelmet jósol

A Cowboy becenévvel illetett közönség kedvencnek számító Cerrone a legsűrűbben foglalkoztatott UFC-harcos, például ő vállalta legtöbbször a beugró ellenfél szerepét is, szóval egy bevállalós veterán harcosról van szó. Eddigi 49 mérkőzéséből 36-ot megnyert, ráadásul a győztes csatáiból csak 9 ment végig, tízszer padlóztatta az ellenfeleit, 17-szer pedig lekopogtatta őket.

– Cerronénál a motivációnál gondolok kérdőjeleket, nem csodálkoznék, ha kiégéssel küszködne, hiszen 2011-es UFC-s debütálása óta évi négy meccset vívott, ami nem kevés – hívta fel a figyelmet Kálucz. – Cowboy nagy fegyvere a submission (fojtás, karfeszítés) mellett a lába, és McGregor gyakran lógatja a kezeit, erre figyelnie kell, különben könnyen belenézhet egy fejrúgásba. Nagyon várom már az összecsapást, szerintem állóharc lesz, ugyanis az amcsi ebben erős, és szerintem Conor is meg akarja mutatni, hogy visszatért a király, emiatt belemehet majd egy adok-kapokba. Nem tudom elképzelni, hogy Cerrone nyerjen, személy szerint második-harmadik menetes McGregor KO-győzelmet várok – nyilatkozta a cívisvárosi harcos.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában