röplabda

2020.01.03. 10:07

Kispesten kezdenek a DEAC röplabdásai

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a jelenleg harmadik helyen álló kispestiekhez látogatnak szombaton, az összecsapás 13 órakor kezdődik.

Fotó: deac.hu

Ellenfelünk október végén 3:1-es győzelmet aratott a DESOK-ban, Tóth Kittiék abban bíznak, hogy vissza tudnak vágni az őszi vereségért. Kuszkó Zsolt alakulata a hatodik pozícióból várhatja a hétvégi meccset.

Női röplabdacsapatunk tagjai kilenc meccsükből négyet nyertek meg az idei szezonban, ötször pedig lógó orral hagyhatták el a játékteret. Az egyik vereséget pont a következő vetélytársunk, a Kispest mérte a DEAC-ra, a fővárosiak 3:1-re diadalmaskodtak október 27-én a csarnokunkban – írja a deac.hu.

„Akkor a szezon elején jártunk, a csapatjátékunk még nem igazán működött. Ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, hiszen riválisunk a bajnokság egyik legerősebb gárdája, jól védekezik, emellett a nyitásai is veszélyesek. Ettől függetlenül szeretnénk pontot szerezni szombaton. Nemrég bővült a keretünk egy szélsővel, aki korábban is a csapatot erősítette, vele nőttek a variációs lehetőségeink” – fogalmazott Tóth Kitti.

Az alakulat legutóbb december közepén játszott tétmérkőzést. A lányok a szünet alatt kellő időt fordíthattak a pihenésre, ami fontos, hiszen a 2020-as esztendő első hónapja húzósnak ígérkezik.

„Mentálisan és fizikálisan is feltöltődtünk az elmúlt napok során. A január nagyon feszített lesz, minden hétvégén lesz meccsünk, méghozzá az élbolyba tartozó együttesek ellen. Amennyiben a négy összecsapás közül legalább kettőn elkerüljük a vereséget, valós esélyünk lehet arra, hogy a középmezőnyben zárjuk a bajnokságot. Nem tartom reálisnak a jelenlegi helyezésünket, bár nagyon kiegyenlített a mezőny, sok körbeverés történt már. Kettős érzésem van az idény eddigi része miatt, mivel vagy nagyon jó teljesítményt nyújtunk, vagy teljesen szétesünk. Utóbbit kellene valahogy kiiktatni a játékunkból” – zárta mondandóját Tóth Kitti.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport

Kispest SE-DEAC

2020. 01. 04. (szombat) 13:00, Szent Benedek Gimnázium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában