kiváló teljesítmény

2020.01.09. 18:17

Három érmet szerzett a sámsoni kempós a vb-n

Barta Lilla önbizalma nagyon alacsony volt, ezért fordultak a harcművészet felé.

Fotó: Barta Lilla magánarchívuma

Egyéni versenyzőként két második és egy harmadik helyezést szerzett a hajdúsámsoni Barta Lilla a 2019-es év végén megrendezett United World Sport Kempo Federation világbajnokságon.

Lilla a Bushido Spartan Kempo tagjaként csapatban is indult a nemzetközi versenyen, melyen elhozhatták a „Legjobb gyerekcsapat” és a „Legeredményesebb magyar csapat” címet is.

Olvasni is szeret

A 10 éves kislány 2017-ben kezdett el kempózni. A mozgás, a sport szeretete mindig is fontos volt a családjukban, már óvodáskorában vívni tanult és úszásra járt.

– Első osztályosként zökkenőmentesen vette az akadályokat, kitűnő eredménnyel zárta az évet. Azonban az önbizalma nagyon alacsony volt, így fordultunk a harcművészet felé – mondta el édesanyja, Csontos Mária a Naplónak. – A cél az volt, hogy megtanulja megvédeni magát, nem feltétlenül fizikálisan, hanem a saját véleménye és elképzelése mellett kiállni és határozottan, tisztelettel érvelni, elfogadva a másik álláspontját – mesélte a büszke anyuka.

Lilla az év végét zöld övesként zárta, ám nem csupán a sportra szán sok időt, fuvolázni is tanul. A negyedik évfolyamot már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kezdte, szerencsére az új osztályban hamar barátokra talált és könnyen beilleszkedett. Kedvenc tantárgya a magyar, szép olvasó illetve vers­mondó versenyeken indult, 2019-ben az iskolai versmondó versenyen második helyezést ért el. Harry Potter világa teljesen lenyűgözte, és azóta minden ilyen témájú könyvet elolvas, jegyzetel és „látványtervet” készít varázslényekről.

Idén nagy kihívás számára a családi olvasóverseny: az nyer, aki a legtöbb könyvet olvassa el a családjukban 2020-ban.

DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában