labdarúgás

2019.12.11. 07:00

Szépen zárnák az őszt a lokisták

Barna Szabolcs tudja, egy botlás után a kupában nincs lehetőség javításra.

Fotó: Kovács Péter

Amennyiben az időjárás a kegyeibe fogadja a csapatokat, akkor szerdán déli 12 órakor lejátsszák a múlt héten elmaradt Dorog–DVSC Magyar Kupa mérkőzést.

Két hosszú túra

Mint ismert, egy hete hiába utaztak el a piros-fehérek a bányászvárosba, a pálya alkalmatlansága miatt úgy döntöttek a felek, hogy nem lenne értelme elkezdeni a találkozót. Barna Szabolcs, a Loki balhátvédje abban bízik, másodjára már nem utaznak feleslegesen a Dunántúlra.

– Jó lett volna az eredeti időpontban lejátszani a kupameccset, de a pálya talaja ezt lehetetlenné tette – elevenítette fel a történteket a balhátvéd. – Télen benne van a pakliban, hogy gödrös, fagyott és balesetveszélyes egy pálya, a múltkor nem lehetett rajta játszani, remélhetőleg most más lesz a helyzet. A halasztás miatt ezen a héten kettő túra vár ránk, az egyik Dorogra, a másik Kaposvárra, mindegyik hosszú, szóval ez nem a legelőnyösebb, de meg fogjuk oldani. Nem tapasztalok fásultságot a csapaton, bírni fogjuk a végét is, azon leszünk, hogy előbb szerdán a bányászvárosban, majd a hétvégén a somogyi székhelyen győzzünk. Taktikailag már a múltkor felkészültünk, de természetesen újra átvettük, hogy mire számíthatunk. A Dorog egy jó csapat több NB I.-es múltú játékossal. Minden ellenfelet komolyan kell venni, főleg a kupában, mert sokszor történnek meglepetések, és itt nincs mód a javításra. Ebben a fordulóban is tréfáltak meg esélyesebbnek vélt csapatokat, azon leszünk, hogy minket ne érjen kellemetlen meglepetés – zárta sorait a balhátvéd.

Élő stream

Azok a szurkolók, akik nem tudják a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban biztatni a piros-fehéreket, DVSC hivatalos honlapján élőképes közvetítésben követhetik figyelemmel majd az eseményeket.

Pótlások

A Debrecen mérkőzésével párhuzamosan pótolják a Vác–Újpest kupatalálkozót is, az ugyancsak elmaradt Ózd-Kaposvár összecsapást egy későbbi időpontban rendezik majd meg.

A győztesek csatlakoznak majd a már továbbjutott együttesekhez. A Magyar Kupa kilencedik fordulóját februárban bonyolítják le, ezek a párharcok már majd két mérkőzésesek lesznek.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában