új időpontban

2019.12.10. 14:59

Közösségi mozgásra invitálnak

Jövő év februárjában már negyedik alkalommal izzadhatunk meg a népszerű sportrendezvényen, a FőnixFitten.

Fotó: Matey István

A megszokottól eltérően, ezúttal nem január első napjaiban, hanem február 15-én rendezik meg Debrecen legnagyobb csarnokában a FőnixFitt tömegsportrendezvényt.

Többek között ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, melyet kedden délelőtt tartottak a belvárosban.

Közösségi élmény

Elsőként dr. Széles Diána alpolgármester ragadta magához a mikrofont. Mint mondta, idén több mint 2600 látogató mozogta le az ünnepi bejgli által felcsúszott felesleg egy részét, számos sportágat kipróbálva.

– A januári, főnixbeli rövidpályás gyorskorcsolya-vb miatt egy bő hónappal elcsúsztattuk az eseményt. Nagyszerű érzés, hogy a FőnixFitten barátokkal sportolhatunk együtt, azaz közösségi élménnyé vált az esemény – fogalmazott az alpolgármester asszony.

Az MSE Klaszter Kft. ügyvezetője, Dékán Tamás hozzátette, kedves kötelezettség a szervezők számára évről évre tető alá hozni az eseményt, ugyanis most már sokan várják, s nem csupán a régióból érkeznek a mozgás szerelmesei a Főnix Csarnokba. – Idén is szavazás döntött arról, ki legyen az sztárfellépő az olyan, már ismert, visszajáró vendégek, mint Tatarek Rezső vagy Béres Alexandra mellett. Most a több száz voksoló Bánkuti Gabriella mesteredző, életmódszakértő és fitnesz világbajnok meghívása mellett döntött.

Balogh Szilvia, a BBMoves Mozgásstúdió ügyvezetője megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy olyan, a szellemre is ható kombinált mozgásformát hozhatnak el a cívisvárosba, amely errefelé még nem túl ismert. – A balett, a pilates, a jóga és a bodyart elemei is megjelennek majd a 2020-as FőnixFitten – tette hozzá a csinos hölgy.

Most még olcsóbban

– Mint elhangzott már, a short track vb miatt most később rendezzük meg az eseményt, megvárjuk, míg elolvad a jég – mondta mosolyogva a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Becsky András. Mint megtudtuk tőle, december 31-ig lehet még olcsóbban hozzájutni a belépésre jogosító jegyekhez.

A jövő évi FőnixFitten a debreceni fitnesztermek szakembereivel is találkozhatnak a mozogni vágyók, és a gasztronómiai rész bővülését is ígérik.

TN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában