Kosárlabda

2019.12.13. 21:31

Esélyt sem hagyott a DEAC a sereghajtónak

Tizenhét pontos győzelmet aratott a Debreceni Egyetem csapata az NBI 11. fordulójában a Jászberény ellen.

Fotó: deacbasket.hu

A vendégek csak egy negyedig tudták tartani a lépést Kovács Adrián együttesével, akik ezt követően végig uralták a találkozót – olvasható a deacbasket.hu-n.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, Tóth Ádám vezérletével három perc után már nyolc pontos fórban volt a DEAC (12-4). A vendégek is szép lassan megérkeztek a mérkőzésbe, és egy 10-2-es futással egyenlítettek a negyed derekára. Ezt követően Manigat egy kettessel, majd Boriszov egy hármassal jelentkezett, de ez sem törte meg a vendégeket, Peringer zsákolása után már náluk volt az előny (19-21). A játékrész zárása is a vendégeknek sikerült jobban, hiába vették vissza a vezetést a hajdúságiak, Ruják Bence hármasa után 23-24-et mutatott az eredményjelző.

Harrison triplájával folytatódott az összecsapás, majd Tóth Ádám zsákolt emberről hatalmasat. Nagyon elkapta a fonalat Kovács Adrián együttese, a védekezésük stabilizálódott, s a 11-2-es rohanás után időt kért a JKSE (34-26). Az egyperces szünet után sem változott a játék képe, a DEAC továbbra is ponterősen játszott, Harrison középtávolija után kétszámjegyűre hízott a differencia, ismét magához hívta övéit Lo Elhajdji Malik (42-30). A nagyszünethez közeledve kissé leült a játék, de a Polyákék így is 13 pontos fórral mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Tóth közelről, Boriszov pedig a hárompontos vonalon túlról volt eredményes, de mielőtt végleg elment volna a Jászberény hajója, egy 8-0-s futással tízre zárkóztak. Időt kért Kovács Adrián, de a Nelson-Miller duó vezérletével tovább zárkóztak a vendégek (56-49). Moody fújt ébresztőt egy triplával, Omenaka közelijével pedig visszaállt a magabiztos debreceni vezetés, sőt a harmadik felvonást is sikerült végül három ponttal megnyerniük. Az utolsó negyedre így a lényegi dolgok már eldőltek, a tanárian játszó Boriszov vezérletével esélyt sem hagyott ellenfelének a DEAC, s megérdemelt, 17 pontos győzelmet aratott. A következő fordulóban várhatóan ennél jóval nehezebb dolga lesz a Debreceni Egyetem alakulatának, hiszen a harmadik helyen álló Körmendhez látogatnak jövő hét szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában