jótékony gyorskorisok

2019.12.19. 17:05

Élsportolók adakoztak Debrecenben

Liu Shaoang és Jászapáti Petra is kék vödröt ragadott a cívisvárosban.

Fotó: Kiss Annamarie

Debrecen ad otthon 2020. január 24. és 26. között az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokságnak, a verseny szervezőbizottsága ezúttal a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi gyűjtőakciója mellé állt. A sportág nagykövete, Knoch Viktor és versenyzői, Jászapáti Petra és Liu Shaoang 33 darab kék vödröt ajándékoztak debrecenieknek csütörtök délután az „Add tovább!”-házikónál.

 

– A sportolók azok, akik megmutatják a fiataloknak, hogy lehet adakozni, s ne csak magunkra gondoljunk. Ha a sportcentrum valamilyen ügy mellé áll, mindig híres sportolók jönnek ide hozzánk. Túl vagyunk az 50. nagy világeseményen Debrecenben, most ez egy nagyon különleges alkalom, hiszen Európa-bajnokságot rendezünk januárban. Az ország sztárjai most itt vannak velünk, népszerűsítik az eseményt, s segítik a Debreceni Karitatív Testület munkáját – mondta el Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke.

Jegyenként 100 forint

November közepén indult el a jegyárusítás a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra, azok, akik elővételben váltottak jegyet, mind hozzájárultak a csütörtökön átadott adományhoz.

– Európa Debrecenben gyorsul január 24. és 26. között, most a rendezvényt szerettük volna egy kicsit népszerűsíteni az élő legendákkal. Az Európa-bajnokságra az elővételes jegyekből 100 forintot felajánlottunk a Kék vödör akcióhoz, az eladásokból 200 ezer forint gyűlt össze, ennek az összegnek a felét most, a második felét pedig majd az ünnepeket követően a vödrökben lévő élelmiszerekre fordítjuk – hangsúlyozta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

A címvédés benne van

Liu Shaoang és Jászapáti Petra csütörtöki napja Debrecenről szólt. Bár a jótékony akció miatt ki kellett hagyniuk két edzést, egyikük sem bánta meg.

„A mai napunk Debrecenre épült, hisz reggel már három iskolában voltunk, és gyerekekkel beszélgettünk, meghívtuk őket az Európa-bajnokságra is. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a fiatalok már kicsi korban lássák, milyen példát kell követni”

– osztotta meg a Naplóval Liu Shaoang, aki számára nem ismeretlen ez a szerep, hiszen a Vásáry Tamás Alapítvány egyik nagykövete.

Fotó: Kiss Annamarie

– Egyrészt nagyon jó érzés adni, másrészt fontos kiemelni, hogy mi mint sportolók tudunk másokat is ösztönözni arra, hogy adakozzanak. A mai nap kihagytunk két edzést, de ezek a karitatív megmozdulások nagyon fontos események, ezekért érdemes kihagyni akár két tréninget, amiket nyilván bepótolunk később – tette hozzá Jászapáti Petra.

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni rendezésű Európa-bajnokságon a szervezők telt házra számítanak, a sportolók pedig a jó eredményekben bíznak.

– Szerintem a szervezés nagyon jó lesz, általában a hazai rendezésű versenyek jól szoktak sikerülni. Ha az eredményeket nézzük, szeretném tartani a tavalyi Eb-n elért eredményeket, úgy gondolom, a címvédés még benne van a váltóban és az egyénikben is – vélekedik Lui Shaoang.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában