Jégkorong

2019.12.04. 16:51

A listavezető vár a DEAC-ra

A jó erőkből álló Csíkszereda látogat csütörtökön este a Debreceni Jégcsarnokba.

20191119 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Deac - Mac jégkorong mérkőzés. képen: Berta Ákos #51

Fotó: Kiss Annamarie

Az elmúlt héten a DEAC jégkorongcsapata két top-együttes skalpjával gazdagította a gyűjteményét; a debreceniek összesen egy tucatot vágtak az Acélbikáknak és a Brassónak.

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a listavezető Csíkszereda látogat a Debreceni Jégcsarnokba 18.30-tól.

Az Erste Liga ranglistáján jelenleg 21 pont a szeredaiak előnye a második helyen álló FTC-Telekom előtt, a mieink 23 pontos hátrányban az ötödikek a tabellán. Az erdélyi együttes november közepe óta valamennyi mérkőzését megnyerte a Ligában – írja a deac.hu. A Csíkszeredánál nincs nagy hiányzó, valószínűleg négy komplett sorral fognak játszani, ahol a játékosállomány minősége is kiemelkedő.

A létszám és játékerő tekintetében a vendégek felé billen a mérleg nyelve, nem lehet elvárás a DEAC irányában az, hogy lemossák a jégről az ellenfelüket. A lehetőség nyilván megvan, akár győzelemre is, de az esélyek nem David Musial gárdája mellett szólnak.

Hári is a keretben

Kihirdette a magyar válogatott keretét a Jarmo Tolvanen vezette szakmai stáb a decemberi EIHC-tornára, kiderült, a DEAC csatára, Hári Norbert is meghívót kapott. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar csapat négy mérkőzést játszik Káposztásmegyeren. Jövő kedden Dél-Koreával találkozik, ennek eredménye nem számít bele a torna alakulásában. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz az ellenfél, és szombaton tartják a helyosztókat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában