kosárlabda

2019.11.07. 16:59

Ismét győztes útra lépne a DEAC

Kádár Tamás másodedző úgy véli, csapatjátékban és dobásszázalékban kell előre lépniük.

Fotó: Facebook

Újabb idegenbeli csata vár a DEAC kosárlabdázóira. Az élvonalbeli bajnokság hetedik fordulójában, pénteken 18 órától Szegeden vendégszerepelnek Kovács Adrián tanítványai.

A debreceniek számára remekül indult a szezon, első három mérkőzésüket megnyerték, az utóbbi hármat viszont elveszítették. A Naturtex-SZTE-Szedeák nem dicsekedhet túl jó mutatókkal, egy sikert leszámítva ötször alulmaradt Andjelko Mandics alakulata.

Erősebb, mint látszik

A héten Stefan Moody személyében új légiós érkezett a DEAC-hoz, az amerikai pályára lépésére jó esély van. Ha minden jól megy, a sérüléssel bajlódó Isaiah Armwoodra is számíthat a szakmai stáb pénteken. Mint kiderült, a vezetőség Lluis Costa teljesítményével nem volt megelégedve, így ő távozik a klubtól.

– Tény és való, hogy az utóbbi meccseken megtorpant a csapat, és bár Szegeden sem lesz könnyű dolgunk, szeretnénk visszatérni a győztes útra. A szegediek évek óta hagyományosan nagyon jók hazai pályán, és bár az eddigi eredményeikből úgy tűnhet, hogy egy könnyedebb összecsapás várhat ránk, ez közel sincs így. Összességében egy jó kis csapatot rakott össze Andjelko Mandics, remek légiósaik vannak, plusz játszik náluk vagy két-három jó képességű magyar kosaras is. A héten azon dolgoztunk, hogy új játékosunkkal átvegyük a taktikát, úgy néz ki, Armwood is visszatérhet, így végre újra teljes kerettel állhatunk ki – mondta el érdeklődésünkre Kádár Tamás, a DEAC másodedzője, aki szerint ahhoz, hogy sikerrel járjanak, mindenképp előre kell lépniük csapatjátékban és dobószázalékban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában