testépítés

2019.11.05. 15:49

Egyedül készült fel a megmérettetésre a debreceni szőkeség

A szemrevaló cívisvárosi személyi edző, Rénes Janka tarolt az ausztriai verseny mezőnyében.

Fotó: Rénes Janka magánarchívuma

Az ausztriai Grafenwörth adott otthont októberben a testépítők NABBA WFF Austrian Open elnevezésű versenyének. A megmérettetésen részt vett a debreceni szőkeség, Rénes Janka is. Az ifjú hölgy a kategóriájában és az összesítésben is a legjobbnak bizonyult.

Először próbálta meg

– Ez a NABBA Universe-nek volt a kvalifikációs viadala, amelyet egy héttel később rendeztek meg Angliában, Bradfordban. Oda már csak a győztesek kerültek ki, akik megnyerték a saját kategóriájukat. A nagyon erős mezőnyben ezúttal nem tudtam dobogóra állni – nyilatkozta Janka, aki a közösségi oldal tanúsága szerint már annak is nagyon örült a verseny után, hogy ehetett egy jót.

Fotó: Rénes Janka magánarchívuma

– Két évvel ezelőtt kezdtem el versenyezni a KIRO Kupán, a NABBA szervezet égisze alatt Szlovákiában, ahol szintén első lettem. A legutóbbi versenyem tavaly volt, amikor ötödik lettem a Universe-ön – fogalmazott a sportoló, aki akkor még az ismert debreceni edzővel, Jenei Istvánnal készült fel. – Most viszont már a kezembe vettem az irányítást, és teljesen egyedül készültem az idei megmérettetésekre. Ez számomra új dolog, most próbálkoztam vele először – mondta Janka, aki az Elite Fitness személyi edzőjeként dolgozik civilben.

Most könnyebben ment

A testépítő hölgyet megkérdeztük, mennyire viselte meg a versenydiéta és a kőkemény fogyasztás.

– Természetesen, aki benne van ebben a sportban, az tudja, hogy mennyire kemény, és mennyi lemondással jár egy ilyen felkészülés. Most csinálom ezt végig pályafutásom során negyedjére, s bár ez is nehéz és fárasztó volt, de az eddigieknél valahogy vidámabban, könnyedebben vettem az akadályokat. Ezúttal lelkileg és fejben jobban bírtam, mint a korábbi alkalmakkor – mondta a szépség, akit egykori élsportoló barátja is segített a felkészülés során, azonban van Jankának egy „titkos fegyvere” is, akire mindig számíthat.

– Nyilván mellettem állt a párom is, de egy nagyon kedves kis barátnőm, Kamilla volt a leginkább segítségemre. Angliába is ő kísért el, ahogyan a korábbi versenyeimre is ő szokott. Mindenben számíthatok rá és támogat, tulajdonképpen hű „fegyverhordozóm” Kamilla. Nagy köszönettel tartozom neki ezért – zárta a beszélgetést Rénes Janka.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában