labdarúgó NB I.

2019.11.10. 19:21

DVSC: ruha lett a vége

A Fradi végül nagyon megszórta a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban.

Fotó: Kovács Péter

A rangadóknak mindig megvan a sajátossága, a Loki-Fradi meccseknek meg aztán pláne ebben a térségben: nincs jobb futballérzés a Nagyerdő fái alatt, mint megverni a zöldeket. Ennek megfelelelően sok néző látogatott ki a mérkőzésre, a november esti idő ellenére is összejöttek nyolcezren.

Ami a kezdést illeti, nem a debreceniek kottájából vezényelték az első perceket, de az FTC előtt sem alakult ki komolyabb helyzet. Ezt hívják tapogatózásnak.

Mindez tíz percig tartott, amikor Varga Roland nagy magányában bevágta a ziccerét.

A gól után nem sokkal rögtön kétszer is egyenlíthetett volna a DVSC, de mindkét alkalommal kimaradt a lehetőség.

A Lokira nem lehetett panasz az első félidőben, de a vendégek kontráiban is benne volt olykor egy-egy meglódulás.

A hazaiak nagyon megnyomták a félidő végét, jöttek a lehetőségek, de sehogy sem akart Gróf mögé kerülni a labda.

A cívisvárosiak kapusa, Nagy Sándor viszont ismét megadta magát, amikor Tokmac mattolta közelről.

A szünetre kétgólos veztetéssel mehetett a Fradi, amiért kár, mert ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Kundrák ismét

A pihenő után nem sokkal tapra ugrott a hazai publikum: a korábban a Ferencvárosban is megfordult Kundrák Norbert fejelt szép gólt nem sokkal becserélése után. A támadónak ez volt a második NB I.-es találata, egy héttel korábban, a Paks ellen szerezte meg az elsőt.

Az 58. percben kapust kellett cserélnie Herczeg Andrásnak, a megsérült Nagyot Kosicky váltotta. Az új cerberust hamar fel is avatták: Isael fejelt neki gólt közelről.

Úgy tűnt, eldőlt a találkozó, ezután kicsit le is ült a meccs irama.

Ez a 76. percig tartott, amikor Bőle egy lövéssel már kínossá tette a különbséget. Sőt, Varga egy kipattanót is bevágott, 1-5!

Nem volt vége a kínoknak, Tokmac újabb gólt szerzett, ez már durva volt, egy hatos.

TN

Mesterszemmel

Herczeg András: Az első tíz percben megilletődötten játszottunk, ezt kihasználta a Ferencváros, meg is szerezte a vezetést. Ezt követően feljavult a játékunk, Grófnak több bravúros védése is volt, majd a vendégcsapat megszerezte a második gólját. A félidőben Szécsit cserélni kellett, agyrázkódása van. Mentünk előre, szépítettünk, majd Nagy Sándor sérülése és az újabb gól következett. 3-1-nél szétesett a csapat. Fegyelmezetten kellett volna játszani, mindenki támadni akart, mindenki szépíteni szeretett volna. A FTC jó csapat, kihasználta a lehetőségeket. Sajnálatos ez a súlyos vereség, nem volt méltó ez a játék hozzánk. Nem lehet szétesni ennyire. A Ferencváros jól játszott.

Szerhij Rebrov: A 2-1-es eredmény után volt egy nehéz időszakunk, majd a Debrecennek cserélni kellett. Ezután a játékosok kihasználták a helyzeteket. Az első 15 percet követően, a megszerzett gól után is volt egy nehezebb időszak, teret engedtünk az ellenfélnek. Az El-meccsek önbizalmat adnak a játékosoknak. Ez a hat gól is önbizalmat adhat a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában