jégkorong

2019.11.29. 08:48

DEAC: „bikaverés” után most a Brassó következik

Nem volt könnyű helyzetben a DEAC együttese az Acélbikák elleni szerdai visszavágó előtt az Erste Ligában.

20191119 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Deac - Mac jégkorong mérkőzés. képen: Pitt Joshua #92 Szabó Kornél #26

Fotó: Kiss Annamarie

Nemcsak a három meghatározó játékos állandósuló hiánya, hanem az újvárosi találkozón nyújtott gyengécske játék miatt is. Volt is némi aggodalom a lelátón, de akik hallották a cívisek csatakiáltását az öltözőben, azok jóval bizakodóbban néztek az összecsapás elé.

A kiválóan hokizó, az emberelőnyöket hatékonyan értékesítő egyetemisták magabiztosan győzték le a komoly játékerőt képviselő dunaújvárosi együttest (6–3, gólok: Novotny(2), Léránt, Essery, Kuleshov és Berta, illetve Mazurek, Turcotte és Somogyi). Ezzel nemcsak visszavágtak a hétfőn elszenvedett vereségért, de vissza is előzték a riválisukat, sőt maguk mögé utasították az FTC-Telekom csapatát is.

Pénteken 18.30-tól már érkezik a következő félelmetes ellenfél, a Brassó.

David Musial vezetőedző így nyilatkozott a meccs után: „Többször is elmondtam már, hogy maradjunk távol a büntetőpadtól. Nem szeretünk emberhátrányban játszani, hiszen ezzel nagyon sok energiát égetünk el. Pozitív volt, hogy ezúttal emberelőnyben is jól tudtunk játszani, és csapatként sikerült a mai meccset megnyerni.”

HBN

Borítókép: Szabó Kornél (26) és a DEAC pénteken újra a jégen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában