kosárlabda

2019.11.18. 18:03

A foci helyett végül a kosár lett a Madar ikrek sportja

Madar Kristóf korosztálya nagy reménységének számít, a fiatal kosaras bízik benne, szép jövő előtt áll.

Fotó: debka.hu

Néhány éve még arról szóltak a hírek, hogy a DVSC labdarúgócsapatának korábbi ikonja, Madar Csaba ikerfiai édesapjuk nyomdokaiba lépnek.

Kristóf és Krisztián immár a kosárlabda iránt érdeklődnek, mindketten a Debreceni Kosárlabda Akadémia fiú U16 „A” csapatának meghatározó játékosai.

A korábban focikapusnak készülő Kristóf igazi vezére a kadet gárdának, ponterős, és hallatlan akarattal rendelkező kosaras, így nem véletlenül választották meg még szeptemberben a hónap játékosának, díját az Atomerőmű SE elleni bajnoki nagyszünetében vehette át Becsky Istvántól, a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetőjétől.

– Régebben valóban a labdarúgás érdekelt, de aztán egy csapattársam, Virág Benedek a figyelmembe ajánlotta a kosárlabdát. Rögtön megtetszett a sportág, és át is pártoltam rá – mondta el lapunknak Madar Kristóf, akit édesapja támogatott a váltásban, hiszen látta, mennyire élvezi a kosárlabdát, amely jól is megy számára.

Édesapja a példaképe

Kristóf posztja az 1-2., és mindent megtesz, hogy mindig a legjobbját nyújtsa a pályán. – Nagy sikernek tartom, hogy tagja lehettem az U15-ös válogatottnak, jó volt más nemzetek ellen kipróbálni magam, bízom benne, lesz még rá lehetőségem a jövőben is. Szeretnék alapemberré válni egy élvonalbeli csapatnál, lehetőleg a DEAC-nál, aztán később jó lenne külföldre szerződni. A kosarasok közül nagy példaképen Stephen Curry, de követendő mintát állított édesapám is, rá is felnézek, sokat meríthetek belőle – tudtuk meg a tehetséges sportolótól, akivel együtt testvére, Krisztián is váltott, és ő is meghatározó tagja a csapatának.

A fiúk amellett, hogy ugyanabban a gárdában játszanak, egy osztályba is járnak, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában nyelvi előkészítősek. – A sport mellett a tanulás is fontos számunkra, általában este fele vannak az edzések, de szerencsére jól össze tudjuk hangolni a tréningeket és a tanulást, így ez sem jelent problémát. Szerintem csodás dolog, ha az embernek van egy ikertestvére, nekem Krisztián a legjobb barátom, szeretünk sok mindent együtt csinálni – fogalmazott a 15 éves tehetség.

HBN

Borítókép: Becsky István, a DEAC kosárlabda szakosztályának vezetője adta át a díjat Madar Kristófnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában