küzdősport

2019.10.29. 14:38

Törött kézzel nyert Fúró Virág

Kálucz Martin utcai bunyóban gyűrte le egykori példaképét, a Hegylakót.

Fotó: Taskó Fighting

Az elmúlt hetek a nemzetközi és hazai sikerekről szóltak a Taskó Fighting háza táján. A Lókodi Attila edző által vezetett küzdősport-csapat több versenyen is részt vett, és mindenhol győzni tudtak.

Az exdzsúdós Rácz Roland a Globál Grappling magyar bajnoki döntőben, -95 kg-ban No Gi kategóriában ismét elhozta a magyar bajnoki övet, sikerült megvédenie tavalyi címét. Gi-ben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Fúró Virág egy nívós, kecskeméti profi nemzetközi K-1 gálára kapott meghívást. Virág 3x3 perces profi K-1 szabályrendszerben, a kínai Zeng Xiaoting ellen meccselt, aki a Kínai Em Legend bajnoka és a Kunlun Fightok ismert női szereplője. Az első menettől kezdve nagyon magas iram és kőkemény, parázs csata alakult ki a felek között. Egyértelműen Fúró Virág dominált, többször padlóra küldte ellenfelét szép rúgásaival, ráadásul egyik ütése után Zeng Xiatongra számolnia is kellet a bírónak. Virág végül egyhangú pontozással verte a kínai riválisát. Csak a meccs után derült ki, hogy a Taskó Fighting harcosának keze már az első menetben eltört, és így küzdötte végig a három menetet.

Szívós, brutális ellenfél

Kálucz Martin Budapesten, egy, az utcai harc szabályai szerint rendezett szuperfight-mérkőzést vívott -95 kg-ban Felföldi „Hegylakó” Szabolcs ellen, aki Magyarország legsikeresebb és legkeményebb harcosa, valamint Kálucz egykori példaképe. Az 1x10 percre kiírt mérkőzésen minden álló- és földharctechnika megengedett volt, még a könyökütések is. A jól felkészült és ereje teljében lévő Kálucz azonnal kőkeményen bekezdett, ütésekkel, rúgásokkal, könyökütésekkel operált, és végig dominálta a mérkőzést. Felföldi több veszélyes földrevitellel próbálkozott, amit Kálucz sikeresen hárított. A mérkőzést nem sikerült idő előtt befejezni, ettől függetlenül Kálucz-sikert hozott a csata.

Győzelme után nem sokkal ismét bizonyítania kellett Kálucz Martinnak, aki a Cage Fighting 7., győri fordulóján a francia Moussa Coulibalyval küzdött meg -85 kilóban, profi ketrecharc, MMA-szabályrendszerben. A győri Audi Arénában rendezett rendkívül színvonalas ketrecharcgálán a francia ellenfél már kinézetre és testfelépítésre is szívós, brutális harcosnak ígérkezett, de a vagányságáról híres debreceni fighter nem ijedt meg. Keményen kezdte a 3x5 perces harcot Kálucz, de a francia is több megrendítő fejrúgással próbálkozott. A cívisvárosi sportember több kőkemény kombinációval és egy teljesen jól eltalált ütéssel a földre küldte Coulibalyt, aki azonban folytatni tudta a küzdelmet. Kálucz három meneten keresztül dominált, még kétszer sikerült riválisát földre küldenie, ám a francia vert helyzetben sem kopogott. Végül a kőkemény csata végén Kálucz kezét emelték a magasba.

Elégedettek

A Taskó Fighting vezetőedzője, Lókodi Attila is tiszteletreméltó sikerét ért el: a tréner az ADDC (Abu Dhabi Combat Club) világversenysorozat Magyarországon rendezett fordulóján, -76 kg-ban két ellenfelet is feladásra kényszerítve nyert masters kategóriában.

Lókodi Attila tanítványai teljesítményével kapcsolatban elmondta, nagyon meg van elégedve versenyzőivel, úgy érzi, kezd beérni a befektetett munka és az alázat. Taskó Rodrigó, a Taskó Fighting elnöke pedig büszke arra, hogy a harcosok országos és nemzetközi szinten is helytállnak, ezt bizonyítja, hogy idén ahol elindultak, minden küzdelmet megnyertek.

HBN

Borítókép, balról jobbra: Kálucz Martin és Moussa Coulibaly meccse, Fúró Virág győzelme Zeng Xiaoting ellen és Rácz Roland Lókodi Attilával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában