születésnap

2019.10.08. 17:30

Igor egyáltalán nem érzi magát negyvenöt évesnek

A Loki volt kiváló támadója mentálisan és fizikálisan is remekül van, emellett doppingolja az új feladat.

Fotó: Facebook

Szinte tegnap volt, hogy a Nagyerdő fái beleremegtek a hangorkánba, amikor a hazaiak szerb támadója, Bogdanovics Igor a 26. percben védhetetlen gólt fejelt a Bajnokok Ligája-selejtező odavágóján. Pedig ez már tizennégy esztendeje, 2005. július 27-én történt a DVSC–Hajduk Split (3–0) összecsapáson, amelyen a félidő előtt még egyszer betalált fejjel a csatár.

Sokunknak ez a tipikus Bogdanovics-képünk a sportemberről, aki idén szeptemberben betöltötte a 45. életévét. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele, illetve abból, hogy a tréner a nyáron bekerült a Loki szakmai stábjába.

Nem áprilisi tréfa volt

„Egyáltalán nem úgy érzem magam, mint aki betöltötte a negyvenötöt”

– mosolyodott el a felvetés kapcsán Igor. – Ugyanis szám szerint ez már durván az emberi élet kétharmadát jelenti, de én remekül érzem magam fizikailag és mentálisan is. Ráadásul pár hónapja a DVSC szakmai stábjának a tagja lehetek, úgyhogy nagyon fel vagyok pörögve fejben és testben is. Kitűnően érzem magam – világosított fel az edző, aki felidézte a debreceni megkeresés pillanatait is.

– Amikor 2010-ben elmentem a Lokitól, úgy távoztam, hogy bíztam benne, leszek még a klub alkalmazottja. Később az aktív foci mellett edzősködni kezdtem, s akkor két vágyam fogalmazódott meg: egyszer vezetőedzője legyek a szülővárosom, Újvidék csapatának, és szolgálhassam trénerként a DVSC-t. Az utóbbi tervemet máris sikerült megvalósítanom, ami nagyon boldoggá tesz. Amikor Szima Gábor elnök úr először felhívott, csatlakozzak a Lokihoz, az futott át az agyamon, hogy április elseje van? Később persze realizálódott bennem, és örömmel mondtam igent, hiszen ez óriási megtiszteltetést jelent. Most már belerázódtam a munkába, úgyhogy nincs más hátra, mint előre! – jelentette ki határozottan Bogdanovics, aki az első csapatnál pályaedzőként dolgozik, de szokott az NB III.-as gárdánál is segíteni, illetve a fent említett együttesek támadói mellett az U19-es keret csatárait is trenírozza.

Mint elmondta, az általa eddig vezetett alacsonyabb osztályú együttesek kispadja után idővel szeretne az NB I.-ben is vezetőedző lenni, no és a Vojvodina tréneri posztjáról sem mondott le.

„Amit játékosként elértem a Lokival, azt szeretném egyszer edzőként is megismételni a cívisvárosban. Ezért tanulok és dolgozom.”

Rendszeresen edz

Mint azt a cikk elején Igor elmondta, a mai napig kiváló kondiban van, ám ezért természetesen tennie is kell. – Két öregfiúk csapatban is játszom, a nyíregyháziban és a DVSC-ben, ez heti kétszer másfél órás focit jelent. Rendszeres látogatója vagyok a konditeremnek Pallagon, és otthon minden második-harmadik napon futok. Van egy személyre szabott erősítő programom, ezekkel tartom rendben magam. A testem egészségéért edzem magam, a lelkemet pedig az új feladat tartja karban – jelentette ki Bogdanovics Igor, aki évek óta Hajdúböszörményben él, hiszen futballozott és edzősködött is a városban.

Fotó: Halmai Balázs / dvsc.hu

Böszörményben él

– A válásom után a kislányommal Böszörményben maradtam, mert itt mindenre rátaláltam, amire szükségem volt. Ezért hálával tartozom a városnak és a HTE-nek. Amikor nehéz időszakot éltem meg, mellém álltak és segítettek. Nyolc éve itt lakom, ide jár iskolába a 11 éves lányom, ezért nem is tervezem beköltözni Debrecenbe. Ugyancsak itt tanul a páromnak, Szilviának a kisfia, úgyhogy maradtunk mind a négyen Hajdúböszörményben, ahol remekül érezzük magunkat. Öt éve vagyunk együtt, és Szilvinek köszönhetően a magánéletem is teljesen rendben van, amiért nagy-nagy köszönet illeti őt.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában