EHF-kupa

2019.10.14. 18:13

A szünet után őrült iramot diktáltak a lokis lányok

Bulath Anita, a Loki rutinos átlövője szerint nyolcgólos sikerük ellenére sem lesz könnyű dolguk Leverkusenben.

Fotó: Kiss Annamarie

Csodálatos hangulatú mérkőzésen tudott győzedelmeskedni a DVSC Schaeffler csapata szombaton a Hódosban a német TSV Bayer 04 Werkselfen ellen. Az EHF-kupa 2. selejtezőkörében csatlakozott be a Loki a sorozatba, és első meccsét hazai pályán vívhatta meg. Az első félidő még nyögvenyelős játékot hozott, a piros-fehérek sovány, egygólos előnyben mehettek pihenőre (16–15). A folytatásban aztán rákapcsoltak Köstner Vilmos tanítványai, akik végül 35–27-re győzedelmeskedtek. A DVSC így megnyugtató előnyből várhatja a vasárnapi, leverkuseni visszavágót.

Nem lefutott

– Ha nagyképű lennék, azt mondanám, hogy az első félidőben felmértük, mire képesek a németek. De nem vagyok az, így maradok a tényeknél, az elején meglepett minket ellenfelünk. Az a videó, amit láttunk róluk, nem azt tükrözte, amit kaptunk, csalóka volt a felvétel. Az első játékrészben lassúak, körülményesek voltunk, de a szünet után kicsit odaléptünk, és már azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk. Sikerült olyan előnyre szert tennünk, ami már jónak mondható, ennek ellenére ez a párharc még nem lefutott, nagyon nehéz dolgunk lesz a visszavágón, idegenben – értékelt meccs után Bulath Anita, aki 7 gólig jutott a német gárda ellen.

A Loki átlövője elárulta, félidőben megbeszélték, hogy nem szabad hagyni riválisukat kibontakozni, össze kell kapniuk magukat, és ennek megfelelően folytatták az összecsapást. – Az első 30 percben nem volt védekezésünk, gyors indításunk és lerohanásunk sem, szinte csak néztük a meccset. Ezen változtattunk, és gyorsan meg is léptünk, megnyugtató különbség alakult ki. Persze azt is el kell ismerni, hogy kissé hullámzó volt a játékunk, de ez természetes, van, hogy teljesen másik sor megy fel a pályára, így kell egy kis idő, mire a friss emberek is felveszik a ritmust – fogalmazott a kézis.

A mérkőzésen a 25. születésnapját ünneplő Szívtiprók Ultras Debrecen tagjai is kitettek magukért, remek miliőt varázsoltak a csarnokban. – A közönség fantasztikus volt, én imádok ilyen hangulatban játszani, a szurkolóink ismét kitettek magukért. A fiatalok kissé megszeppentek, de idővel meg fogják szokni – vélekedett „Buli”, aki a vasárnapi visszavágóval kapcsolatban elmondta, szeretnék idegenben megtartani az előnyüket, ami nehéz lesz, de mindent meg fognak tenni a továbbjutásért.

Ám a párharc második felvonása előtt még egy bajnoki is vár a DVSC-re, szerdán 18 óráról a Dunaújváros együttese látogat a Hódosba.

HBN

Korábbi cikkünk:

[eweb-voting id="3607848"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában