kispályás labdarúgás

2019.09.29. 16:32

Vb: a legjobb négy közé kerülés a cél

Két debreceni játékos is ott lehet Perth-ben a magyar válogatott tagjaként.

Fotó: Elizaveta Kuzenkova

Az ausztráliai Perth-ben rendezik meg október 1. és 11. között a minifoci világbajnokságot, melyen a magyar kispályás labdarúgó-válogatott is részt vesz. A mieink 15 fős keretének két debreceni labdarúgó, Tornyai Viktor és Ladányi Dávid is a tagja lehet. Sőt, eredetileg Polgár Gábor is utazhatott volna, ő azonban megsérült, így lemarad a vb-ről.

A magyarok a B csoportban küzdenek majd, Szaúd-Arábiával, Angliával és Líbiával, a tornán 32 nemzeti együttes harcolhat az aranyéremért.

Óriási megtiszteltetés

– A minifoci bajnokság debreceni selejtezőjéből csapatommal, a Schafflerrel bejutottunk a budapesti nagydöntőbe, ott is láthatott a kapitány, Nagy Lajos, akinek később is a figyelmébe ajánlottak minket, ő pedig július közepén meghívott egy boszniai felkészülési tornára. Tetszett neki, amit mutattunk, így bekerültünk a bő, 23-as keretbe, majd két héttel ezelőtt a szűkítés után is örülhettünk. Óriási megtiszteltetés lesz a vb-n képviselni a hazánkat, már nagyon várom – mondta el lapunknak Tornyai Viktor, aki gyerekkora óta futballozik, jelenleg a DASE megye I-es csapatának a tagja.

Tornyai Viktor a célokról is beszélt, kiderült, az Eb 3. hellyel is rendelkező magyar válogatott a négy közé igyekszik. – Izgatottak vagyunk, reményekkel telve várjuk a világbajnokságot. A csapatunk igen összetartó, remek az összhang a játékosok között. Hetente egyszer gyakoroltunk közösen Csepelen, emellett pedig több edzőmeccsen is játszottunk, például Szerbia, vagy Horvátország ellen. Legutóbb két felkészülési találkozót is vívtunk a jó erőkből álló Szlovákiával szemben, mely ellen szépen helytálltunk, ami remek előjel. Azt hiszem, jó kis csoportba kerültünk, szeretnénk a négyesünkből az első helyen továbbjutni, és a négy közé bekerülni – fogalmazott a focista.

Ami a csoportellenfeleket illeti, Tornyai szerint első ellenfelük, Szaúd-Arábia fekete lónak számít, nem nagyon tudják, mit várhatnak tőlük. Angliával már játszottak, ismerik őket, illetve, mint mondta, Líbiát sem árt majd komolyan venni, mert jó csapat.

HBN

A magyar válogatott csoportmeccsei

  • Október 1., kedd 6.30: Magyarország–Szaúd-Arábia
  • Október 3., csütörtök 7 óra: Magyarország–Anglia
  • Október 5. szombat, 7 óra: Magyarország–Líbia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában