labdarúgás

2019.09.05. 14:22

Büszkék az elismerésre a debreceni akadémián

Ismét a legjobbak között van a Debreceni Labdarúgó Akadémia a Double Pass felmérése szerint.

Fotó: Kovács Péter

Ahogyan 2013-ban és 2016-ban, idén is felmérte a magyar futballakadémiákon folyó munkát a belga Double Pass cég.

Az említett esztendőkben a Debreceni Labdarúgó Akadémia végzett az élen, ezúttal azonban változtattak a rangsoroláson, most csak három kasztot határoztak meg.

A legjobb kasztban

Mindez azonban mit sem változtat a tényen, hogy a cívisvárosi akadémia továbbra is a legjobbak között van a DVTK, a Felcsút, az MTK, a Honvéd és a Győr társaságában. A 7–15. helyen a Békéscsaba, Kecskemét, Ferencváros, Fehérvár, Újpest, Vasas, Szombathely, Pécs és a Nyíregyháza található, az utolsó kasztba pedig a Kaposvár, a Szeged, a Kisvárda és ZTE tartozik.

A pallagi akadémia tehát megalakulása óta a honi élvonalba tartozik, ennek kapcsán kerestük meg a DLA szakmai igazgatóját, nem mellesleg a Loki vezetőedzőjeként is dolgozó Herczeg Andrást.

– Nagyon jó érzés ezekkel a visszajelzésekkel szembesülni – mondta a szakember. – Amikor az első két felmérésnél sorrendet hirdettek, akkor a mi akadémiánkat tették az első helyre, most is ott vagyunk az első csoportban. Mindig is arra törekedtünk, hogy olyan játékosokat neveljünk ki, akik az első csapatban is szerephez juthatnak később. Több futballistánkat elvisznek külföldre, aminek személy szerint nem nagyon örülök, mert mindig azt szeretném, hogy a tehetségeinket előbb a DVSC mezében láthassuk, s csak később igazoljanak el a határon túlra. Az ilyesfajta visszajelzések minősítik az akadémián folyó munkát, ez a kollégákat és a különböző részlegek vezetőit is dicséri természetesen. Mindig próbáltuk a kapott ajánlásokat megfogadni, és alkalmazni a mindennapokban. Ez is segítette azt, hogy még szervezettebben, még jobban működjön a Debreceni Labdarúgó Akadémia. A célunk az, hogy a nálunk pallérozódó játékosok minél jobban fejlődjenek, igyekszünk figyelni a nevelésükre is, mert fontos, hogy ne csak jó labdarúgókat, hanem jó embereket bocsássunk ki a DLA kapuján. Jól esik tehát az elismerés, büszkék vagyunk rá, de nem szoktunk hátradőlni, mindig próbálunk fejlődni és hasznossá tenni a felmérés során megfogalmazott észrevételeket. Remek dolog, hogy most is ott vagyunk az élbolyban – nyilatkozta lapunknak Herczeg András.

Eredményességben bízva

A belgák tavaly nyáron voltak több napon át a Lokinál. – Nagyon sok szempontból vizsgálják ilyenkor a működésünket, minden területet megfigyelnek, és úgy jön ki a felmérés eredménye. Két kurzust indítottak korábban nálunk, az egyiken én is részt vettem, közel egy esztendős volt a képzés és a végén vizsgát kellett tennünk. A brüsszeli egyetemről és külföldi csapatoktól is érkeztek előadók, rendkívül hasznos volt számunkra. Nemrég szintén indult egy ilyen képzés, amelyre az első csapat körüli teendőim miatt nem tudtam elmenni, de Szalánczi Zoltán és Makray Balázs kollégám részt vettek rajta. Még egyszer hangsúlyozom, büszkék vagyunk a Double Pass által közölt eredményre, bízunk benne, hogy a jövőben az eredményességben is visszaköszön ez, mert az a célunk, hogy minél több helyi kötődésű futballista szerepeljen a DVSC-ben – fogalmazott Herczeg András, a DLA szakmai igazgatója.

TN

Borítókép: A DLA szakmai igazgatója a folyamatos fejlődést tűzte ki célul

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában