a polgármester is meglátogatta

2019.09.11. 07:53

Világbajnokságon drukkolhatunk kiváló kerekesszékes vívónknak

Göttlinger Dániel úgy érzi, mindent megtett azért, hogy jól szerepeljen Szöulban, a világbajnokságon.

Fotó: Facebook / Papp László

Kedden útra kelt Göttlinger Dániel: a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes vívója Dél-Koreában, a Kerekesszékes Vívó Világbajnokságon bizonyíthat; kard- és párbajtőr egyéni, valamint kardcsapat versenyeken is indul, A kategóriában.

Mindent megtett

– Úgy érzem, felkészülten várom a vb-t, minden tőlem telhetőt megtettem a felkészülés során. Sokat tréningeztem hazai környezetben, illetve két hetet Budapesten, a válogatottal készültem – kezdte Göttlinger, aki örül, hogy már 10-én elutazhatott, mert így marad ideje akklimatizálódni.

– A torna helyszínén is lesz lehetőségem edzeni pár napot, ami nagy előny. Elsőként 17-én, kedden vívok, párbajtőrben mérettetem meg magam először, majd másnap lesz az egyéni kardverseny. A csapatküzdelmeket 22-én, vasárnap rendezik, hétfőn pedig indulunk majd haza. Mivel ez egy kvalifikációs világbajnokság, így erős mezőny várható, mindenki ott lesz, aki számít. Párbajtőrben és kardban is jó eredményt várok magamtól, szeretnék a főtáblára jutni. A csapat egy külön világ, ott ha lehet, még többet belead mindenki, egymásért küzdünk – nyilatkozta Dániel.

A Békessy Béla-sportösztöndíjas Göttlinger Dániel 2018-ban Satellite Világkupán első és második helyezést szerzett, míg a pisai Világkupán 4. lett. 2017-ben világbajnoki 5. és 7., világkupa-versenyen aranyérme mellé egy ötödik helyezést is begyűjtött. Ugyanebben az évben az országos bajnokságon két bronzérmet is szerzett. A korábbi éveket tekintve Eb 6., világkupa 6-7. helyezésekkel és országos bajnoki dobogós helyekkel büszkélkedhet.

Megtiszteltetés

A debreceni vívó korábban tartott a repüléstől, ám mint kiderült, mostanra megbarátkozott az utazás ezen formájával. – Az utóbbi években nagy rutinra tettem szert a repülést illetően, már aludni is tudok a gépen, régebben ez elképzelhetetlen lett volna. Bár ilyen sokan egyhuzamban még sose repültem, ezen a téren „elsőbálozó” vagyok. Ezúttal nem tart velem se edző, se kísérő, de Szöulban már lesz segítség. Nagy könnyebbség az is, hogy maga a verseny a hotelben lesz, így nem kell pluszban utazgatni. Vívni megyünk, nem pedig várost nézni, de úgy néz ki, lesz egy nap, mikor lehetőségünk nyílik rá, hogy szétnézzünk.

Nemrégiben a Békessy-vívócentrumban, edzés közben látogatta meg Papp László, Debrecen polgármestere, és Széles Diána alpolgármester Göttlinger Dánielt. A városvezetők bepillantást nyerhettek abba, hogyan is zajlik egy élsportoló edzése, sok sikert kívántak, egyúttal pedig biztosították támogatásukról a cívisvárosi sport­embert.

– Nagy megtiszteltetés, hogy meglátogattak, nem mindennap találkozik az ember ilyen magas beosztású vezetőkkel. A vívás továbbra is egy rétegsportág, így hasznos, ha beleleshetnek a kívülállók, hogyan is zajlik a munka – vélekedett Göttlinger.

SZADÓ

Borítókép: Göttlinger Dánielt (jobbra) a közelmúltban Papp László (szemben) és Széles Diána is meglátogatta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában