élmények a válogatottnál

2019.08.24. 15:52

Intenzív időszak előtt áll a debreceni Gladiátor

A magyar amerikaifutball-válogatott az augusztus 17. és 20. közötti hosszú hétvégén megtartotta első edzőtáborát. A DEAC Gladiators játékosa, Roják Richárd is részt vett az összetartáson, amelyen pozitív tapasztalatokkal zárt.

Fotó: Makranczi László

A Debreceni Egyetem együttesének játékosa nem tudott pályára lépni tavasszal, miután tavaly ősszel térdsérülést szenvedett. Az elmúlt hónapokban viszont Roják keményen edzett és készült, hogy a nemzeti csapatban ismét megküzdjön a helyéért. A címeres alakulat ugyanis ősszel Európa-bajnoki meccseket fog majd játszani Spanyolországgal itthon (október 12.) és Belgiummal idegenben (október 26.). – olvasható a DEAC hivatalos honlapján

A keretszűkítés még nem történt meg, de az első akadályt, a székesfehérvári edzőtábort jól vette. Ahogy Grátz Vilmos szövetségi kapitány is nyilatkozott, a debreceni futó technikailag a topon van, már csak fizikailag kell visszaszereznie a régi formáját. Roják Richárd is hasonlóan vélekedett saját magáról a tábort követően. A játékossal a klubhonlap közölt interjút.

Hogy érzi, milyen volt a tábor?

Jó volt a tábor, egy tartalmas, intenzív, hatékony négy napon vagyunk túl, de még sok munka van hátra. Örültem, hogy találkozhattam a játékosokkal, mivel a szezon közben a meccseken erre nem volt lehetőség.

Fizikailag hogy bírta a terhelést a sérülése után?

Egészen jól, bár nem voltunk túlhajtva. Az elején azért aggódtam fogja-e a lábam bírni ezt a nem szokványos, nagy terhelést, de múltak az edzések panaszok nélkül, és én is egyre jobban megnyugodtam.

A saját teljesítményét hogy értékelné?

Mivel egy év kihagyás után tértem vissza, egyből egy válogatott táborban, azt hiszem a helyzethez mérten sikerült jó teljesítményt nyújtanom. Ez persze jelenleg nem elegendő, és azon pozitívumok mellett, hogy a helyzetfelismerésem, technikám és a döntéshozási képességem nem kopott meg, a sebességemmel jelenleg még gondjaim vannak. Szerencsére még van időm ezen javítani, így egy intenzív időszak áll még előttem!

Milyen feladatokat végeztek főleg a tábor alatt?

Az edzők beépítették és kipróbálták az „újonnan” érkezőket, felelevenítettük az eddigi playbookot és az idei újdonságokat is elkezdtük felinstallálni. Emellett a special teamre is fordítottunk hangsúlyt, csakúgy, mint a csapat összekovácsolására.

Mennyire került előtérbe már a két Európa-bajnoki meccs?

Előtérbe került már, de nem mind a négy napra volt tervezve minden. Egy jól összerakott, többtáboros munka és felkészülés vette kezdetét. A régi dolgok ismétlése, az újak megtanulása, a tavalyi hibák kiküszöbölése és a kezdő, valamint kezdőközeli játékosok kiválogatása mind elkezdődött.

„Több hét áll még rendelkezésre mind az edzőknek mind a játékosoknak, hogy tökéletesítsük az idei válogatottat a céljaink elérésének érdekében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában