kézilabda

2019.08.29. 20:36

Hozta a kötelezőt a nyitányon a Debrecen

Magabiztos, 33–24-es sikert aratott a DVSC az újonc Szent István SE ellen.

Fotó: Balogh László

Az újonc Szent István SE vendégeként, Monoron kezdte meg a női élvonalbeli kézilabda-bajnokság 2019/20-as idényét a DVSC Schaeffler csapata csütörtökön este. A Loki esélyeshez méltón, sima, 33–24-es győzelemmel nyitotta az új szezont.

Az elvárásoknak megfelelően indult a találkozó, Tóvizi Petra szerzett vezetést a Lokinak, majd Bulath Anita hetesből növelte az előnyt. Kovács Anna is betalált, majd Tóvizi villant újra, hat perc játék után már 4–0-ra vezettek Köstner Vilmos tanítványai. A másik oldalon Monori Orsolya „indult be”, ötször is betalált, negyedóra játékot követően 8–5 állt az eredményjelzőn a debreceniek javára. A folytatásban is uralta az eseményeket a DVSC, bár elég sok hibával kézilabdáztak a cívisvárosiak, a szünetben így is megnyugtató, 17–10-es előnyben voltak.

Hízott a különbség

A fordulás után is pörögtek az együttesek, és szaporán termelték a gólokat, 21–14-re mentek Vantara-Kelemen Éváék újabb öt perc után. A hazaiak kapusa, Gercsó Nóra nagyszerűen állta a sarat, nagy szerepe volt abban, hogy a piros-fehérek ne tudjanak még jobban elhúzni.

A hajrához közeledve tíz találatra hízott a különbség, Karnik Szabina lőtte a 30. debreceni gólt, az újonc pedig húsznál tartott ekkor. A végre „csak” kilenc maradt közte, 33–24-re győzött a DVSC.

A Köstner-alakulat legközelebb jövő szerdán lép pályára, 18 órától a Fehérvár KC-t fogadják a cívisvárosiak a Főnixben.

HBN

Eredmény, női NB I.:

Szent István SE-DVSC Schaeffler 24-33 (10-17)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában