Elképesztő sportteljesítmény

2019.08.14. 17:58

A józsai Ironman ismét megmutatta

Augusztus 10-én, szombaton rendezték meg az országos hosszútávútriatlon-bajnokságot (Ironman) Nagyatádon. Az embert próbáló versenyt a 73 éves Molnár Sándor „Cérna” is teljesítette.

Fotó: Molnár Sándor „Cérna” / Facebook

A józsai versenyző, aki ezzel már a tizedik Ironmanjét abszolválta, hivatalos Facebook-oldalán számolt be az élményeiről.

A megmérettetés 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer futásból állt. A verseny szombaton fél 8-kor kezdődött, a sportolók ekkor ugrottak gyékényesi bányató vizébe. Molnár, mint írja, tervezett időre teljesítette az úszást, és a kerékpározás első 50 kilométere is kellemes volt számára, de utána az igen élénk szél ellenére már érezte a 35-36 fokos meleget, és bár folyamatosan frissítette magát, az előzetesen kalkuláltnál nagyjából 20 perccel tekert rosszabb időt.

A 180 km-es biciklizés után jött a maratoni táv lefutása, ahol Molnár 3 kilométernyi zavartalan mozgást követően derékfájást tapasztalt, melyet az előzetesen a sapkájába helyezett jéggel orvosolt. A trükk bejött, a józsai versenyző saját bevallása szerint jókedvűen ért célba az utolsó, nyolcadik kör végén, ezzel pedig sikeresen teljesítette tizedik Ironman-versenyét.

Mint írja, ő volt a legidősebb, aki jóval a szintidőn (16,5 óra) belül ért célba. Reggel 7.30-tól éjjel 23.20-ig volt mozgásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában