Amerikaifutball

2019.07.26. 17:35

DEAC: egy Gladiátort is meghívtak a válogatottba

A DEAC Gladiators nem mutatott kiemelkedő szezont Hanász Róbert regnálása alatt, de egy játékos így is bekerült a nemzeti csapat 75 fős bő keretébe- olvasható a csapat hivatalos honlapján. Roják Richárd úgy kapott meghívót, hogy nem tudott az alapszakaszban pályára lépni.

Fotó: deac.hu

Roják Richárd már utánpótlás kora óta a Gladiators csapatának tagja, és a gárda egyik meghatározó futója. Egyéni touchdownjainak a száma száz fölött jár, és már az elitligában is magyar bajnok lett, a Budapest Cowbells tagjaként. A válogatott megalapítása óta is folyamatosan ott szerepel a keretben, és lehetőséget kap. Igaz, ott még nem szerzett TD-t, de Grátz Vilmos szövetségi kapitány mindig számított rá.

Tavaly ősszel a szlovákok elleni Három Nemzet Kupa-meccsen szenvedett térdsérülést, ami után hosszú hónapokig lábadozott. Így a Debreceni Egyetem amerikaifoci-csapatát sem tudta segíteni tavasszal, hiszen a maródiak listáján szerepelt a neve. Az elmúlt időszakban viszont újra komolyabban elkezdte az edzéseket, hogy már a magyar válogatott Európa-bajnoki megmérettetéseire formába lendüljön.

„Nagyon örülök, és megtisztelő, hogy a legjobbakkal edzhetek és tanulhatok ismét küzdve a címeres mezért”

– emelte ki a Gladiators futója. – Vártam már, hogy újra augusztus, edzőtábor legyen. Nagy motiválóerő volt egész évben, hiszen a döntők után júliusban mindig egy új „bajnokság” kezdődik nagy elvárásokkal és célokkal. A sérülésem miatt sajnálatos módon tavaly már nem játszathattam a csehek elleni meccsen, de már akkor azt számolgattam, hogy kijöjjön időben a jövőévi szereplés, így minél hamarabb szerettem volna megműttetni a térdemet. Kifejezetten nehéz volt, hogy a 2 bajnokságban való szerepléssel járó megterhelés és mozgásmennyiség lecsökkent rehabilitációra, láberősítésre és a mozgáskultúra visszanyerésére. Sokat dolgoztam, edzettem ez idő alatt, jelenleg is járok még gyógytornászhoz és még az elkövetkező hetekben is sok munka vár, de bízom benne, hogy sikerrel fogom venni a megpróbáltatásokat – nyilatkozta Roják.

Viszont, ha már bekerült a debreceni futó, akkor szeretné túlélni a keretszűkítést, és az Európa-bajnokságon is pályára lépne.

„Mindenképpen a keretben akarok maradni” – hangsúlyozta ki Roják Richárd. „Ehhez fel kell vennem majd a ritmust, mivel egy szezon és egy originál térd hátrányban vagyok a többiekhez képest. Szeretném a legjobbat nyújtani, amit tudok, és amit az edzőim is megszoktak tőlem. Az edzőtábor során majd eldől, hogy ez idén is elég lesz-e és képviselhetem-e a magyarokat az Eb-n.”

Az első edzőtábort augusztus 17. és 20. között Székesfehérváron tartja a válogatott, azonban a szakmai stáb több ilyen alkalmat is fog szervezni az ősz folyamán. Nemzeti csapatunk október 12-én Spanyolországot fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd 26-án Belgium vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában