európa-liga

2019.07.29. 15:11

Bajnokin még nem, de az El-ben már szerepelt Pintér

A tizenhét esztendős labdarúgó a múlt héten játszott a DVSC-ben az olasz Torino ellen.

Fotó: Halmai Balázs/DVSC.HU

A találkozó 85. percében szállhatott be csereként a Debrecen Európa-liga-selejtezőjén Alessandriában a fiatal tehetség, Pintér Ádám. Érdekesség, hogy a múlt heti, Torino FC elleni nemzetközi debütálást megelőzően a 17 éves középpályás eddig csak a Magyar Kupában jutott szóhoz, az NB I.-ben még sosem. A tapasztalatairól kérdezte Pintért a Napló.

Hitte is meg nem is

– Múlt héten tudtam meg, hogy a keretben leszek, nagyon örültem neki. Hittem is meg nem is, hogy elutazhatok, igazából már a repülőgépen ülve tudatosult bennem végleg, hogy igen, ott leszek a Torino ellen. Bár kikaptunk, de számomra így is emlékezetes marad, egyrészt debütáltam, másrészt nagy élmény volt ilyen játékosokat közelről látni, játszani ellenük. A televízió nem adja vissza azt a sebességet, ritmust, amivel ezek a játékosok futballoznak. Nagyon erősek voltak a párharcokban, nem hagytak se időt, se teret átvenni a labdát. Talán ebben volt a legnagyobb különbség a két együttes között. Egyébként az olaszok egyáltalán nem becsültek le minket, a pályán és azonkívül is nagyon korrekten viselkedtek – fogalmazott a labdarúgó.

– Csütörtökön a védekezésünkkel szerintem nem volt olyan nagy gond, a támadásépítéseknél és a befejezéseknél kell javulnunk, pontosabbnak lennünk. Az első félidőben ránk erőltették az akaratunkat a taljánok, de a második játékrész már jobban nézett ki, akkor volt pár ígéretes lehetőségünk. Nagyon erős csapat a Torino, de én bízom benne, hogy hazai pályán, sok néző előtt, egy erősebb támadójátékkal szép eredményt tudunk elérni – reménykedett Pintér, akinek mint említettük, a bajnokságban még nem jutott szerep, de természetesen ezen szeretne minél előbb változtatni.

Ott is bemutatkozna

– Érdekes helyzet, hogy már debütáltam a Magyar Kupában, és a nemzetközi porondon is. Volt, aki ugratott azzal, hogy kupaspecialista vagyok, de remélem, minél hamarabb be tudok mutatkozni a bajnokságban is, hiszen az a célom, hogy a lehető legtöbbet tudjak játszani a nagycsapatban. Ezért dolgozom minden nap.

MSZ, TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában