kézilabda

2019.06.24. 17:30

Tudják a lányok, hogy fontos torna vár rájuk

Szabó Dóra, a Loki fiatal kapusa sűrű napokat él át, az edzőtábor alatt még le is érettségizett.

Fotó: Napló archívum

Két felkészülési mérkőzés is színesítette hétvégén a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női U19-es kézilabda-válogatott programját. A Golovin Vlagyimir irányította nemzeti együttes pénteken, majd szombaton is megmérkőzött a szlovén korosztályos csapattal. A magyarok mindkét alkalommal fölényes győzelmet arattak, előbb 39–18-ra, majd 39–23-ra nyertek Siófokon.

A DVSC Schaeffler játékosai közül a két meccsen Arany Rebeka öt, az ősztől a Debrecent erősítő Vámos Petra pedig négy gólt szerzett, míg a kapus Szabó Dóra a második összecsapáson védett kiemelkedően.

– Az utóbbi két hétben Siófokon készültünk, most pedig már Érden. Persze fárasztó, de nagyon élvezzük, sokat bolondozunk a lányokkal, és mellette keményen edzünk, hiszen jól tudjuk, milyen fontos torna vár ránk – mondta a Loki 19 éves hálóőre, Szabó Dóra, aki az edzőtábor közben még érettségizett is, így plusz izgalomban is volt része. – Az angol és a tesi ötös lett, a többi négyes, mondhatjuk, hogy egész jól sikerült. Gazdálkodási és menedzsment szakra szeretnék menni az egyetemre, bízom benne, elegendő pontom lesz ahhoz, hogy felvegyenek – reménykedett Dorci, majd a szlovákok elleni edzőmeccsekre is rátért.

Előtérben a taktika

– Sokat védhettem mindkét találkozón, bár éreztem hiányosságokat, azt hiszem, nem nyújtottam rossz teljesítményt. Azon leszek, hogy az Európa-bajnokságig hátralévő időben még jobbá váljak. Egyénenként nem szoktak minket értékelni, inkább csapatszinten, Golovin Vlagyimir a szombati meccs után mondta, látja rajtunk a fáradtságot, de azt is, hogy nagyon akarunk. Ezen a héten Érden tréningezünk, majd jövő szerdától már Győrben, a kontinenstorna helyszínén készülünk, innentől kezdve jobban előtérbe kerül majd a taktika – tudtuk meg a fiatal kapustól, akit éppen az egyik foglalkozás után „csíptünk el”.

Arról is érdeklődtünk, miként viseli a debreceni kiválóság, hogy sok időt tölt távol a családjától. – Sosem voltam kolis, a családommal élek, ennek ellenére nem visel meg, hogy most nem lehetek velük, hozzászoktam már, hiszen többször vehettem részt hasonló összetartáson. A csapattársaimmal remekül kijövök, egy másik kapussal, Herczeg Lilivel vagyok egy szobában. Vannak olyan napok, mikor csak egy edzésünk van, olyankor közös programokat szerveznek a csapat számára. Örülök, hogy itt lehetek, nem gondoltam volna, mert sokáig sérüléssel bajlódtam, de nagyon boldog vagyok, hogy számítanak rám.

A junior Eb-t július 11. és 21. között rendezik majd meg Győrben. Mint ismert, tavaly a magyar lányok Debrecenben aranyat nyertek. Az idei várakozásokkal kapcsolatban Szabó Dóra megjegyezte, magasra tette a lécet az előző évben a csapat, és azon lesznek, hogy megismételjék azt a teljesítményt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában