iskolások produkciója

2019.06.03. 08:58

Tornabemutató új cipőben

A bizonytalan időjárás a tornaterembe kényszerítette az iskola tanulóit.

Fotó: Vmirjáncki József

A berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskolája, követve régi hagyományait, tornavizsgát tartott. Napjainkban különleges már ez az esemény, de 20-30 évvel ezelőtt szinte minden iskolában szokás volt.

Víghné Margitai Csilla igazgatóhelyettes köszöntése után elmondta a jelenlévőknek, hogy a gyerekek – mintegy 98 tanuló – szép új tornacipőben fognak tornázni. Az új tornacipőket pályázaton kapták ajándékba az iskola tanulói. Ezután pattogó zenére vonultak be az iskola diákjai a szereplésre. Az alsó tagozatosok tornabemutatóját Gulyás Zoltánné tanítónő tanította be, míg a felső tagozatosokét Kanalasné Harasztosi Judit tanárnő. Török Melinda tanítónő a negyedik osztályával kedves, játékos mozgásos gyakorlatot mutatott be, az első és második osztályosok Király Ida tanítónő vezetésével kaptak sok tapsot. A harmadik osztályosok tűztánc gyakorlattal késztették tapsra a közönséget. Betanította őket Gulyás Zoltánné tanítónő. A hetedik osztályos lányokból alakult mazsorett-táncosokat Kanalasné Harasztosi Judit tanárnő készítette fel. A bemutatón ugrókötél-gyakorlatokat is láthatott a közönség. Tapasztalták, milyen nagy szerepe van a gyakorlásnak és a rugalmasságnak.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában