darts

2019.06.12. 08:31

Örök emlék marad a vébé

Székely „Penge” Pál úgy érzi, nem tudta azt nyújtani a vb-n, amire igazán képes.

Fotó: Kiss Annamarie

Skócia nyerte meg a PDC darts-csapatvilágbajnokságot, miután a hamburgi döntőben vasárnap este legyőzte Írország párosát. Gary Anderson és Peter Wright két elvesztett finálé után harmadik nekifutásra tudta elhódítani a trófeát.

A World Cup of Darts 32 ország részvételével zajlott, és a párosok között a Végső János és Székely Pál alkotta magyar duó is harcba szállt. A mieink már az első fordulóban kiestek, 5–1-re maradtak alul a németekkel szemben, pedig jól kezdtek, az első leget hozták, de aztán a rivális esélyeshez méltón érvényesítette a papírformát. A magyarok 73.92-es átlagot dobtak, míg a Max Hopp és Martin Schindler összetételű hazai kettes 87.1-et.

Sok szektorhiba

A debreceni Arany Bikák Darts SE játékosa, Székely Pál számolt be élményeiről lapunknak. – Kétféleképpen lehetett kijutni a vb-re, vagy ranglistáról szerzett pontokkal vagy nemzeti kvalifikáció­ban. Én az előbbi, a párom az utóbbi módon teljesítette a célt. Ugyan nem nagyon volt alkalmunk együtt gyakorolni, de ez nem is lényeges, mert mindenkinek a saját dobásaira kell koncentrálni, csak buzdítani tudjuk egymást meccs közben. Ellenfelünk, a Max Hopp – Martin Schindler kettes éppen hogy csak nem volt kiemelt, de tudásuk így is kiemelkedő, öt éve rendszeres résztvevői a PDC-nek. Nekem ez volt a második vb-m, a páromnak a negyedik. Jól kezdtünk, de az első, győztes leg után talán túl hamar megnyugodtunk, és a németek gyorsan felülkerekedtek, parádésan játszottak. Úgy érzem, számomra most nem jött ki a lépés, sok szektorhibát vétettem, nem azt nyújtottam, amire valójában képes vagyok – emlékezett vissza a Penge becenévre hallgató dartsos.

Székely Pál továbbá elmondta, nem jelentett számukra hátrányt, hogy a házigazda német válogatott ellen kellett színpadra lépniük. – A hazai drukkerek roppant kulturáltan buzdították az övéiket, illetve egy maroknyi magyar szurkoló éppen a pódium mellett helyezkedett el, így szinte csak őket hallottuk. Sajnos nem úgy sikerült ez a vb, ahogy szerettük volna, ám ettől függetlenül örök emlék marad, óriási élmény volt, a hangulat, az atmoszféra fantasztikus egy ilyen tornán. Azon leszek, hogy jövőre is én lehessek az egyik, aki képviselheti hazánkat – reménykedett a steel szak­ág bajnoki címét tavaly sorozatban negyedszer elhódító Székely, akit meglepett, mennyi esélyes búcsúzott idő előtt.

Nagy skalpok

A tavaly itthon az év legjobbjának választott férfi dartsostól megtudtuk, csak vasárnap reggel indultak haza, így amennyi összecsapást csak tudtak, megnéztek, ami azért fontos, mert sokat lehet tanulni ezekből a meccsekből. Ráadásul a magyarok remek barátságot ápolnak a csehekkel, a lengyelekkel és az osztrákokkal, akikkel sokat tudtak beszélgetni, szakmázni.

– Most pár hétig nem lesz versenyem, július utolsó hétvégéjén Luxemburgban lépek színpadra, addig a regeneráció és a gyakorlás kerül a főszerepbe. Napi négy-öt órát dobálok, ami kell is, mert sok munka vár még rám, ha előre akarok lépni. Bejöttek a számításaim azzal, hogy az Arany Bikák Darts SE-hez igazoltam, egész jól alakult az évem, igaz, voltak rosszabb fellépéseim is, de nagy skalpokat is begyűjtöttem, a World Darts Federation ranglistáján benne vagyok a legjobb 50-ben, míg a BDO listáján a 100-ban, vagyis sokat léptem előre tavalyhoz képest.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában