Küzdősport

2019.06.20. 18:39

Hajdú-bihariak a Hírességek Csarnokában

Nemrégiben rendezték Doncasterben azt a hagyományos, kétnapos küzdősportgálát, amely egy díj­átadó ceremóniával zárul.

Fotó: Szőke Diána és Kozma Dénes felvétele

Az eseményen azok, akik sokat tesznek az angol küzdősportok­ért, bekerülnek a Hírességek Csarnokába. E kitüntető címet magyar származású sportolók és edzők még soha nem kaptak meg, most két honfitársunk is részesült ebben a rangos elismerésben, mégpedig Szőke Diána és Kozma Dénes.

Az angol válogatott edzője volt

– Dénes püspökladányi, és húsz éve foglalkozik thai-boxszal, valamikor Debrecenben kezdett Molnár Zsolt edző irányításával, és edzett nagy példaképével, Zilai Sándorral, valamint a debreceni Török Imrével és Balogh Norberttel – mutatta be párját Szőke Diána. – Magyar thai- box bajnok, még mindig aktív versenyző, illetve öt éve szakedző. Két éven át a WFMC angol válogatott edzője is volt. Az elmúlt négy évben mindketten számos világszervezet mérkőzésvezetői és pontozóbírái voltunk, jó néhány nemzetközi bajnokságon szerepeltünk bíróként.

A díj már kötelez is

– Nagyon hamar sikerült beilleszkednünk és elismertetnünk magunkat szakmailag az angliai küzdősportközösségben, sok világ- és Európa-bajnokot mondhatunk barátunknak. Ugyancsak jó kapcsolatokat ápolunk számos európai és természetesen magyar klubbal így a Rebrei József vezette máriapócsi Rebrei Gymmel, a Gönczi János fémjelezte nyíregyházi Gönczi Teammel és a tokaji, Éltető Péter által vezetett Lion Muay Thai Teammel. A díj azért is nagy megtiszteltetés számunkra, mert saját klubunk, bár csak kevéssel több mint kétéves, már kineveltünk három magyar származású, IKF Európa-bajnoki ezüst­érmest, egy angol thai-box bajnokot, illetve délangol K1-bajnokot – így Diána.

ML

Debreceni tagok

A klub, a D&D Muay Thai Team, Észak-Nyugat Londonban Edgware kerületben található. Hetvenkét felnőtt és huszonkilenc (18 év alatti) gyermek regisztrált a klubnál, de ebből aktívan harmincöten-negyvenen járnak rendszeresen edzeni. A tagok között vannak debreceniek is. A felnőttek és a versenyzők edzéseit Dénes tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában