ökölvívás

2019.06.13. 10:48

Érmeket várnak a debreceni bokszolók, de nem lesz könnyű

Salánki László tanítványai is ott lesznek Minszkben, az Európa Játékokon.

Fotó: Matey István

A fehéroroszországi Minszkben rendezik meg a II. Európa Játékokat, a nagyszabású eseményt június 21. és 30. között bonyolítják le. Tizenöt sportágban, 199 versenyszámban küzdenek majd meg az indulók. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót indít 14 sportágban, egyedül strandlabdarúgásban nem lesz honi sportember.

Az ökölvívók között három debreceni is képviseli a magyar színeket. – A tavalyi ifi Eb győztese, Bernáth Attila 49 kg-ban lép szorítóba, a többszörös magyar bajnok, vb-bronzérmes Nagy Tímea a 75 kilósok között indul harcba, míg Nagy Bence +91 kg-ban méretteti meg magát. Június 18-án utazunk, én is a tanítványaimmal tarthatok, hiszen helyet kaptam az edzői stábban. Úgy érzem, alaposan felkészültünk, sokat tréningeztünk, illetve edzőtáborokban is részt vettek bokszolóink. Nyilván éremben gondolkodunk, nem érdemtelenül jutottak ki sportolóink a versenyre, azonban nem lesz könnyű dolguk, ugyanis Európa legjobbjai lesznek ott a játékokon – mondta el lapunknak Salánki László edző.

Eb-nek is számít

A magyar küldöttség fogadalomtétele június 12-én lesz a MOM Kulturális Központban. Négy sportágban – cselgáncs, kajak-kenu, ökölvívás és tollaslabda – a játékok egyben Európa-bajnokságnak is számítanak, míg asztaliteniszben, íjászatban, karatéban és sportlövészetben tokiói kvótát is osztanak. További négy sportágban – atlétikában, cselgáncsban, kerékpárban és tollaslabdában – pedig olimpiai kvalifikációs ranglistapontokat lehet gyűjteni, illetve szintet teljesíteni.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában