Családi napot tartottak

2019.05.15. 16:44

Új szerepkörben (is) a DEAC csapatkapitánya

Máté Péter referensként is segíti az egyetemi klub labdarúgó-szakosztályának munkáját.

Fotó: archív

Nagyszerű hangulatú Családi és Futónapot tartott május elsején a DEAC az Egyetemi Sporttelepen, több száz érdeklődőt láttak vendégül a Dóczy József utcán a szervezők. A családi napon számtalan program közül választhattak a résztvevők.

Az eseményen gyűjtést is rendeztek: 300 ezer forint gyűlt össze, a teljes összeget szerdán adták át a DEAC vezetői a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásáért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványnak.

Hagyományt teremtenek

– Számtalan futószámban próbálhatták ki a kitartásukat a jelenlévők, lehetett zumbázni, élőcsocsózni, kosárlabdázni vagy futballozni is azon a napon. A 2012-estől a 2008-as korosztályig 35 csapat vett részt a focitornán, azaz csaknem ötszáz futballistapalánta mérte össze az erejét. Az pedig igazán nagyszerű dolog, hogy segíteni is tudtunk a gyermekklinika kis betegeinek. Minden kollégám szívvel-lélekkel végezte a munkáját a maga területén, és a célunk az, hogy hagyományt teremtsünk ezzel, és a következő években is megrendezzük a DEAC-nál a családi napot – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Máté Péter, a Loki egykori, és a fekete-fehér NB III-as klub jelenlegi labdarúgója. Máté nem csak csapatkapitány a DEAC-nál, de egy ideje futballreferens is. – Idén februárban talált rám ez a megtisztelő feladat, azóta a játék mellett az is elvárás felém, hogy az utánpótlástól a felnőtt gárdáig koordináljam a munkát a DEAC-nál, Pöszmet Tibor szakosztály-vezető mellett. Mindezt természetesen nagy örömmel teszem – árulta el Máté, aki az idén diplomázni fog az egyetemen sportszervező-sportmenedzser szakon.

Reális a szereplés

Nyilván nem kerülhettük meg a másik főprofilját sem a védőnek, azaz kíváncsiak voltunk, hogyan értékeli a harmadosztályú együttes a jelenlegi szezonban mutatott teljesítményét. A DEAC 27 forduló elteltével a 9. helyen áll, a csapatoknak még három összecsapásuk van hátra a Keleti csoportban.

– A szezon előtt az 1-6. pozíció valamelyik céloztuk meg, ezért a jelenlegi helyezésünkkel nem lehetek maradéktalanul elégedett. A gárda sokféle erényeket csillogtató játékosokból áll, talán ennek is köszönhető az, hogy kicsit hektikusan szereplünk az idény során.

„Úgy vélem, a teljesítményünk nagyjából megfelel a realitásoknak”

– fogalmazott az együttes szerepelése kapcsán Máté Péter.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában