gyermek- és sportnap

2019.05.28. 10:59

Sportágválasztót tartottak Körösszagapátiban

Téglás és Nagyhegyes után Körösszegapátiban is kínáltak érdekes programokat.

Fotó: Vmirjáncki József

Javában zajlanak a sportágválasztók megyeszerte: a rendezvénysorozatot már harmadjára szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a hétvégén. A cél: lehetőséget biztosítani a látogatóknak abban, hogy minél többféle sportban tesztelhessék képességüket.

Kellemes hangulatú gyermek- és sportnap csalogatta a település apraját-nagyját a hétvégén Körösszegapáti­ba. Az iskola udvarán felállított játékok és sportszerek várták a gyermekeket és azokat, akik kíváncsiak voltak az újabb játéklehetőségekre. A rendezvény színesítette, gazdagította a településen élők számára a mozgási lehetőségeket. Tóth Roland, a rendezvény szervezője, a programok levezetője elmondta a jelenlévőknek, hogy a sporttevékenységek népszerűsítése a cél. Ezt segítette az ugróvár, az élő csocsó, a 8 méter magas mászófal, a tizenegyes labdarúgótorna, valamint a boxring játéklehetőségek. A gyerekek, de a bátrabb felnőttek is kipróbálták a különböző sportszereket, részt vettek a versenyeken. Akik eredményt értek el, értékes ajándékban részesültek.

A szervezők meglepetéssel is szolgáltak az apátiaknak, ugyanis elhozták az egykori DVSC labdarúgó játékosai közül Dombi Tibort és Máté Pétert. A két sportoló együtt mozgott a közönséggel. A gyerekek nagy örömmel fogadták őket.

Tanácsok az életmódhoz

Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Bulcsu László alelnök is érdeklődéssel figyelte a jókedvűen mozgó, sportoló fiatalokat maguk is több versenyszámba bekapcsolódtak. Jelen voltak a sportnapon Rév testvértelepülés vendégei is, gyermekek Hasas János alpolgármester és Papp Csaba református lelkész vezetésével. A jóízű ebéd elfogyasztása után Tarsoly Attila polgármester köszöntötte Katus Attila fitneszbajnokot, sőt, be is kapcsolódott a bemutatóba. A népszerű sportember ugyanis egyórás aerobik-bemutatót tartott. Megmozgatta a kicsiket, valamint a felnőtt lakosokat egyaránt; igyekezett úgy levezetni a gyakorlatokat, hogy a résztvevők észre sem vették, hogy több mint egy órát aktívan mozogtak. Nagy kedvvel, lelkesen végezték a tornagyakorlatokat, és ígéretet tettek arra, hogy a mozgással ezután sem hagynak fel.

A kellemes mozgás befejezése után elbeszélgetett a jelenlévőkkel az egészséges életmód, a sok-sok mozgás előnyeiről.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában