amerikai futball

2019.05.28. 08:39

Nem maradt esély a rájátszásba kerülésre

A sérülés miatt távol maradók hiánya megpecsételte a DEAC sorsát.

Fotó: Szolnoki Annamária

Sok volt a hiányzó, így nem bírt a Dabas Sparks csapatával a DEAC Gladiators. Az egyetemi amerikaifutball-legénység 18–13-ra alulmaradt szombaton idegenben, így már nem maradt esélye a rájátszásba kerülésre – számolt be róla a debreceniek honlapja.

A harmadik játékrészben már 18 ponttal vezettek a szikrák. Eldőlni látszott a találkozó, ám az utolsó negyedben a Gladiators óriásit küzdött. Egy szépen felépített akció után Béres Marcell elkapása hozott pontokat (18–6). Ezután az egész találkozón remeklő védelem nagyon gyorsan pontokat szerzett, Gyarmati Patrik lopta le a levegőből Strupka átadását a Dabas 40 yardos vonalánál, a malacbőrrel pedig gyorsan vissza is loholt az end zone-ig. Vámosi Patrik extrája is sikeres volt (18–13).

„Már az első félidőben megmutathattuk volna a dominanciánkat, de ez nem jött össze” – értékelte a találkozót Hanász Róbert vezetőedző. „A defense ismét erőn felül teljesített, az első félidőben nagyon sokat voltak a pályán. A támadósor azonban nem tudott kiegyensúlyozott lenni, ami egyben a sok hiányzó miatt is volt minden bizonnyal. Ha nagyobb kerettel utaztunk volna Dabasra, akkor kiélezettebb csatát tudtunk volna vívni a Sparksszal. Dolgozunk tovább, mert az Eger sokkal nehezebb ellenfél lesz.”

A DEAC Gladiators legközelebb június 8-án az Eger Heroes vendége lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában