Diákok akciója

2024.04.11. 14:12

Versből „fontak” kerítést a magyar költészet napján a Hatvani-iskolában – fotókkal

Az irodalomról szólt a diákok napja.

Haon.hu

Versekkel díszítették a Debreceni Hatvani István Általános Iskola kerítését a magyar költészet napján

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

József Attila születésnapján a Debreceni Hatvani István Általános Iskolában idén sem maradhatott el a magyar vers ünnepe.  A hagyományosan megtartott jeles nap ismét rendhagyó keretet kapott, hiszen náluk már kora reggeltől versekből fonták, díszítették a kerítést – tájékoztatta a Haont Németi Katalin közművelődési szakember, az iskola könyvtárosa.

Az iskolások évről évre papírra rajzolják, írják, vagy színes lufikon, lépcsőkorlátokon, ablakokban idézik kedvenc költőiket, ma pedig épületük falain kívülre költözve, az iskola kerítésén hirdették a magyar líra gyönyörű sorait.

A diákok és tanáraik részvételével zajló akció szándéka egyrészt költészetünk gyöngyszemeinek felidézése, a gyermekek irodalmi ízlésének formálása, ezzel párhuzamosan pedig az iskola előtt sétáló, járókelő emberek megszólítása, figyelmének felkeltése.

Az iskolai könyvtár szervezésében megvalósított program az idei április 11-én is sikerrel nyomatékosította a magyar líra egyik legszebb alkalmát, melynek hatására az intézményen belül és kívül egyaránt verseket olvastak, mondtak gyermekek és felnőttek egyaránt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában