Húsvét

2024.03.27. 18:49

Ünnepi díszbe öltöztették a debreceni kultúra párosát – fotókkal, videóval

Húsvéti dekorációval ünnepel a debreceniekkel a Csokonai Színház közössége.

Bekecs Sándor

Feldíszítették a Csokonai Színház előtti csüngő japánakácokat

Forrás: Kiss Annamarie

Ünnepi díszbe öltöztek a Csokonai Teátrum előtt álló csüngő japánakácok szerdán. Húsvét alkalmából a Csokonai Színház Debrecen közössége és családjaik közösen díszítették fel a 2021-es Év Fája verseny nyerteseit: A kultúra párosát.

Négy órakor az átlagostól eltérő nyüzsgést tapasztalhattak azok, akik a Csokonai Teátrum környékén jártak. Húsvét alkalmából a Csokonai Színház Debrecen közössége úgy döntött, a szeretett színházuk épülete előtt álló ikonikus csüngőjapánakác-párost ünnepi díszekbe öltöztetik. A közösség néhány tagja és családjaik különböző díszes tojásokat, masnikat, szalagokat helyeztek el a fák ágaira. Az arra járó érdeklődőket pedig pogácsával kínálták.

Az este pedig egy másik ünneppel folytatódik a társulat és közönsége számára. A színház világnapja alkalmából – melyet március 27-én tartanak világszerte, 1962 óta – az elmúlt évek hagyományait követve adják át a Magyar Teátrumi Társaság üzenetét a közönségnek és a színház világa valamennyi tagjának.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában