Debreceni Ady Endre Gimnázium

2024.02.13. 20:32

Kálloy Molnár Péter előadásával avatták fel az Ady Pódiumot a debreceni gimnáziumban - fotókkal

Önkormányzati támogatásból pódiumtermet avattak kedd este a debreceni Ady Endre Gimnáziumban, ahol az intézmény egykori diákjának, Kálloy Molnár Péternek az előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Gubányi Patrik

Az Ady Pódiumot Kálloy Molnár Péter színművész, az iskola egykori diákjának előadásával avatták fel

Forrás: Czinege Melinda

Önkormányzati támogatásból avattak pódiumtermet kedden este a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban, ahol ezentúl egy speciális feladatot ellátó időszakos befogadószínház fog funkcionálni. Az Ady Pódium a tanév programjához igazodik, így évi öt-hat előadás helyszínéül szolgál majd.

CM20240213_Ady Pódium avató_HAON (5)
Puskás István alpolgármester
Forrás: Czinege Melinda

Az ünnepi esemény megnyitóján Puskás István alpolgármester elmondta, hogy ez egy nagyon fontos történelmi pillanat a város életében, hiszen egy új színházi tér kerül a színházkedvelők birtokába.

– Fontos, hogy a város színházi kultúráját a kisebb helyszínek is éltessék. A termet a gimnázium régóta használja, de most valóban egy új korszak kezdődik a város színházi kultúrájának életében azzal, hogy e korszerűsített tér megnyitotta kapuit a helyiek előtt. Hiszek abban, hogy a közösség életét nagyon erősen tudják szolgálni azok a kezdeményezések, amikor egy ügy iránt elkötelezett emberek kezdenek el együtt dolgozni. Ebben az esetben is ez történt, hisz a gimnázium, a tankerület és az önkormányzat is közösen munkálkodott azon, hogy megfelelő minőségű helyszínt adjunk a teátrumi előadásoknak – emelte ki az alpolgármester.

 

Teljesült egy álmom. Azonban ez nem jöhetett volna létre, ha polgármester úr négy évvel ezelőtt nem látogatta volna meg iskolánkat, és nem mondta volna: ez a pódiumterem szörnyű, és mindent megtesz azért, hogy az ország egyik legjobb gimnáziumához méltó legyen

–  ezt már Dobránszky Sándor, a Debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója mondta.

CM20240213_Ady Pódium avató_HAON (7)
Dobránszky Sándor, a Debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója
Forrás: Czinege Melinda

Aláhúzta, hogy a városvezetés betartotta ígéretét, így ma egy csodálatos környezetben tudnak minőségi előadást bemutatni a megjelenteknek.

A diákok színházi nevelését is segíti a színházterem

Az intézmény igazgatója kitért arra is, hogy a repertoár összeállítása speciális célokat szolgál, többek között, hogy az iskolából indult, művészeti területen elismertté vált színészek, rendezők számára bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak, továbbá, hogy az iskola mai diákjainak színházi nevelését támogassák.

CM20240213_Ady Pódium avató_HAON (31)
Kálloy Molnár Péter
Forrás: Czinege Melinda

A köszöntők után az Ady-gimnázium egykori diákja, az Ady-induló szerzője Kálloy Molnár Péter színművész állt színpadra, aki a nap folyamán már másodjára adta elő Az ősember című egyszemélyes stand-up műsorát: délután az Ady-gimnázium tanulóinak, valamint a pedagógusoknak, este pedig a nagyközönségnek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában