Szombati program

2023.10.03. 13:59

Több programmal is készül Létavértes a Múzeumok Őszi Fesztiváljára

Turóczi Barnabás

A debreceni Agóra munkatársai az Irinyi Kiállítótérben lesznek

Forrás: Turóczi Barnabás

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében október 7-én, szombaton 13 és 17 óra között öt helyszínen, díjtalan belépéssel várják az érdeklődőket Létavértesen.  

A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény (Irinyi u.7.) állandó kiállítását kínálja, ahol délelőtt 9 órától megyei múzeumi szakemberek a covid utáni időszakban végzett munkát tekintik át. Az Irinyi Kiállítóteremben (Irinyi u. 8.) az állandó tárlat megtekintése mellett 13 órától az Agóra Tudományos Élményközpont szakemberei kísérleteit láthatják. 

A Vértesi Református Egyházközség Kassai utcai templomába lépve az egyház történetét bemutató kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. Az egykori Nagyléta és Vértes határán álló vízi vágóhíd épületében a hentes, mészáros mesterségek hajdani eszközei, szerszámai, fotódokumentációi láthatók. 

A Báb-Kincs-Tárban 15 órakor dr. Pálfi Sándor, a Debreceni Egyetem tanszékvezető tanára nyitja meg a Mesésen Alkotó Pedagógusok tárlatát. Műsort ad a Cifra Palota bábcsoport a Zimberi banda kíséretével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában