Partium

2023.09.26. 20:42

Ács János karmester találkozott a közönséggel Debrecenben

A Partium Házban köszöntötték a mestert.

Haon.hu

Fotó: Molnár Péter

Ács János világhírű karmestert köszöntötte „Köszönjük, Maestro!” című rendezvényén kedden a debreceni Partium Ház. Ács János néhány nap különbséggel egy éve, tavaly szeptember 29-én lépett be először a debreceni Partium Házba, azóta szoros együttműködés, barátság alakult közöttünk. Az elmúlt egy évben fiatal énekeseivel gyakran lépett fel rendezvényeinken, a Partium Ház szervezésében tíznapos mesterkurzust tartott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ének szakán és koncertezett Aradon, Nagyváradon, Nagybányán, Csíksomlyón, Marosvásárhelyen és Bihardiószegen.

acs-janos-koszontes-debrecen
Fotó: Molnár Péter

Jelenléte, a művészi teljesítmény, az érték mércéjét jelenti számunkra. Most, hogy elhagyja Debrecent, úgy gondoltuk, az elválás okozta szomorkodás helyett, inkább megünnepeljük, hogy velünk volt

– írták a szervezők a programhoz fűzött ajánlójukban.

Kedden közönségtalálkozón ismerhették meg Ács Jánost, akit ezt eddig nem tették; hallhattak sikerekben gazdag életpályájáról, gondolatairól a művészetről, a zenéről, további küldetéséről. Zenés meglepetésként az általa mentorált fiatal debreceni, nagyváradi, kolozsvári énekművészek is felléptek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában