Közös időtöltés

2023.07.10. 12:26

Nemzetiségiek tapasztalatcseréjét tartották Körösszegapátiban

Újabb rendezvény volt a település ortodox templomának kertjében.

Forrás: Vmirjáncki József

Ott rendezték a vármegye román nemzetiségi önkormányzatának találkozóját, melyet évente egy alkalommal tartanak. Az eseményen a vármegyében lévő tíz román (Bedő, Berekböszörmény, Biharkeresztes, Debrecen, Körösszakál, Körösszegapáti, Mezőpeterd, Mezősas, Nagyléta és Pocsaj) nemzetiségi önkormányzatból hét képviseltette magát.

A vendégeket a szépen kialakított parkban felállított sátrak fogadták, ahol igazi falusi reggeli vendéglátás (hurka, kolbász, tepertő puha kenyérrel) volt a rendezők meglepetése.

Bartha Lászlóné, a vármegyei román nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy a délelőtt a főzéssel telt el. Közben folyt a beszélgetés, az ismerkedés, a tapasztalatcsere. Akik pedig az ételek elkészítésében nem vettek részt, sétálhattak a parkban a virágok és rózsákkal díszített területen a tó partján. Közben a bográcsokban főttek a finomságok a csoportok elképzelése szerint. Töltött káposzta, toroskáposzta, sült hús, gulyásleves, sertéspörkölt készült el a déli órákra. 

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában