Campus Fesztivál 2023

2023.07.23. 15:00

Rekordot döntött idén a Campus Fesztivál – fotókkal

Élményekkel teli hagyják el a kempinget a fesztiválozók, jövőre sokan visszatérnek.

Bekecs Sándor

Vasárnap délelőtt elbúcsúztak a táborozók is a Campustól

Forrás: Czinege Melinda

Négy nap, százezernél is több bulizó, a hazai könnyűzenei élet legjobb és legismertebb előadói; ATB, Parov Stelar és Robin Schulz. Csak néhány címszó, ami a hétvégi Campus Fesztivált jellemezheti. Vasárnap reggelre viszont a pakolás és a búcsú vette át a főszerepet, de az élmények még elevenen ott voltak a fesztiválozók emlékeiben, melyekről a Hajdú Online-nak is meséltek a fiatalok.

A négy nap alatt több mint 118 ezren fordultak meg a Campus Fesztiválon, amely kicsivel több, mint a tavalyi létszám. Mindez egy olyan időszakban, amikor szinte valamennyi fesztivál veszített a látogatóiból

– értékelt megkeresésünkre röviden Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, fesztiválszervező. Hozzátette: mindemellett minden idők legtöbb látogatottságát produkálta a pénteki nap, amikor is mintegy 35 ezren szórakoztak a Campus Fesztivál területén.

Élményekkel teli fáradság 

Reggel nyolc óra környékén léptük át a Campus bejáratának kapuját. Szerencsénkre most nem kellett sokat várnunk. A pakolást már szemmel láthatóan korán megkezdték a szervezők, ugyanis teherautókkal és sürgő-forgó emberekkel találkoztunk. Utunk a fesztivál táborába vezetett, reménykedve abban, hogy ott is van valami élet, s lesz, aki be is tud számolni élményeiről. Útközben itt-ott még láttunk megfáradt, padokon és hálózsákokban pihenő, alvó embereket.

Mivel a tábort legkésőbb 11-ig el kellett hagyniuk a vendégeknek, így reggel 8 órakár már sokan készülődtek a távozásra: volt, aki a reggeli kávéját fogyasztotta és barátaival az elmúlt napok legütősebb jeleneteit idézte fel, mások hálózsákot hajtottak össze vagy sátrat bontottak. 

– Ne haragudj, de alig van hangom. Eszméletlen volt a hétvége, a BSW, Majka és Azariah koncertek voltak a legjobbak – osztotta meg lelkesen élményeit Bianka. A fiatal lány barátaival, Klaudiával és Péterrel Mátészalkáról érkezett a Campusra, a háromfős baráti társaság most először volt a debreceni fesztiválon, de megjegyezték, hogy nem utoljára. – Bár nem szeretem Majkát, de ez a koncertje világi volt – fogalmazott a másik lány.

Pozitívum a fellépők széles palettája 

Kicsivel beljebb merészkedve két mosolygós, kicsit fáradtnak tűnő lányt szólítottunk meg. Virág és Evelin barátsága a miskolci gimis éveikre vezethető vissza. Előbbi lány az észak-keleti városból származik, utóbbi Felvidékről érkezett a négynapos fesztiválra. 

Az első naptól kezdve itt vagyunk. Nagyon élveztük az egészet, jó volt, hogy kempingeztünk, hiszen bármikor idejöhettünk, ha mondjuk melegebb ruhát kellett felvegyünk. Dzsúdló a kedvencem, az első sorokban tomboltunk a koncertjén

 – sorolta az élményeket Virág. A lányok sok ismerőssel találkoztak, illetve olyan előadókkal is megismerkedtek, akiket eddig nem hallgattak; pozitívumként emelték ki, hogy nagyon sok és sokféle koncert volt. – A kempingben több telefontöltési lehetőség jó lett volna, illetve a kempingezőknek egy külön bejárat, ugyanis a csomagokkal kicsit fárasztó volt a főbejárattól idáig eljönni. De ezek csak kényelmi dolgok, mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat, jövünk jövőre is – tette hozzá Evelin.

– Mind a négy napot itt töltöttük, Budapestről érkeztünk. Négyen a sportfesztiválra is beneveztünk, ahol viszont csak egy meccset tudtunk megnyerni – osztotta meg egy hétfős baráti társaság egyik tagja a sátraik pakolása közben. Mint megtudtuk a Nem jelentek meg KC csapatába futottunk bele, akik meg is jegyezték: a név nem kötelez, ők bizony megjelentek. S jól is érezték magukat. A kedvencek között sorolták az Elefánt, az Analog Balaton és a Kolibri zenekarok koncertjeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában