Programajánló

2023.07.08. 16:56

„Beleszerethetnek” a Nagytemplomba a debreceniek

A debreceni Nagytemplom

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Református Nagytemplomba keddenként a felfedezés, szerdánként a zene, csütörtökönként pedig az élmények szerelmeseit várják, hogy nyári programokon megismerjék a Nagytemplomot.

Júliusban és augusztusban (Július 11- augusztus 17.) az érdeklődők megkóstolhatják a Nagytemplomi borokat a naplementében 40 méter magasról, családoknak múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak, de a zenekedvelők sem maradnak kínálat nélkül - olvasható a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség közleményében. 

Kedd - A felfedezés szerelmeseinek

Keddenként 10 órától várják a gyerekeket, nagyszülőket, családokat és egyéni látogatóinkat is rendhagyó nyári programra. A közös felfedező sétát rejtvényekkel, játékos feladatokkal teszik még izgalmasabbá, segítségükkel ismerkednek a Nagytemplom és Debrecen múltjával és jelenével.

Szerda – A zene szerelmeseinek

Déli orgonazene és templomlátogatás. Szerdánként 12 órától 25-30 perces mini orgonakoncert veszi kezdetét. Ezt követően önállóan fedezhetik fel a templomot a látogatók.

Csütörtök - Az élmények szerelmeseinek

Nagytemplomi bor a naplementében 40 méter magasról és templomlátogatás – ezzel várják júliusban és augusztusban minden csütörtökön 19 órakor az élmények szerelmeseit. A tárlatvezetéssel egybekötött túra során a templomteret, az állandó- és időszaki kiállításokat, valamint a padlásteret ismerhetik meg a látogatók. A panorámajárdára érkezve minden 18 év feletti résztvevő megkóstolhatja a Nagytemplom borát (Mészáros Borház - Vörös Kadarka és Rosé) és negyven méteres magasságból, a két torony között gyönyörködhet a naplementében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában